Emniyetten Sadak ve DTP'ye Suç Duyurusu

Emniyetten Sadak ve DTP’ye Suç Duyurusu
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, konferansında teröristbaşına "sayın" diye hitap eden ve Kuzey Irak için de "Kürdistan" ifadesini kullanan kapatılan DEP’in eski Milletvekili Selim Sadak ile organizasyonu düzenleyen DTP’li yöneticiler...

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, konferansında teröristbaşına "sayın" diye hitap eden ve Kuzey Irak için de "Kürdistan" ifadesini kullanan kapatılan DEP'in eski Milletvekili Selim Sadak ile organizasyonu düzenleyen DTP'li yöneticiler hakkında, terör ve terör örgütünü övdükleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü, kapatılan DEP'in eski Milletvekili Selim Sadak'ın, 17 Şubat'ta Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eskişehir İl Teşkilatı tarafından Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Barışın Dili" konulu konferanstaki konuşma kasetlerini incelemeye aldı.
1.5 saat süren konferansın kasetlerini inceleyen emniyet yetkilileri, Sadak'ın konuşmasında terör ve terör örgütünü övdüğünü, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a sık sık "sayın" diye hitap ettiğini ve Kuzey Irak için de "Güney Kürdistan" diye bahsettiğini tespit etti.
Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü, DEP eski Milletvekili Selim Sadak ile konferansı düzenleyen Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eskişehir İl Teşkilatı yöneticileri hakkında "terör ve terör örgütüne destek vermek, yandaşlarına destek çıkmak" suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen başvuru dilekçesinde, Sadak ile DTP'li yöneticiler hakkında suç duyurusunun tetkik ve gereğinin yapılması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.