Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden bir eğitim daha

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden bir eğitim daha
 Muhabir
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitim seferberliği kapsamında kasap işletmelerine yönelik eğitim düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kütahya yolu hizmet binasında yer alan Başak Ofis toplantı salonunda düzenlenen eğitimde konu uzmanı Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay ve Gıda Mühendisi Zuhal Ünal Canbaz tarafından kasap işletmelerine eğitim verildi. Eğitimde "Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”, “Gıda İşletmelerinde Yerel Marjinal Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik”, “TGK Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği” kapsamında bilgiler verildi. Denetimlerde karşılaşılan sorunların ve çözümlerin konuşulduğu toplantıda 5996 sayılı Kanun kapsamında uygulanılan İdari Yaptırımlar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Kasap olarak faaliyet gösteren 57 kasap çalışanının katıldığı toplantı sonunda katılımcılara “Katılım Sertifikası” verildi.

Sertifika törenine katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş yaptığı açıklamada Eskişehirli üreticilere 2 müjde verdi.

İl Müdürü Gümüş; “Kırsal kalkınmada hayvancılık yapacak çiftçilerimize hayvancılık için gerekli olan alet, ekipman için %50’sini hibe ettiğimiz programımız var. Bu sene 1100’ün üzerinde proje geldi. Mevzuatta belirtilen koşulları taşıyan projelerin tamamına onay verdik. Bunun yanı sıra Türkiye’de 81 ilin 42’sinde uygulanmakta olan IPARD destek programı var. Bu program ile 30-35 Milyon Liranın üzerinde hibe alınacak bir projeden bahsediyorum. Örnek vereyim herhangi bir şahsın mezbaha yapabilecek kadar parası olacağı bir sistemden bahsediyorum. Bunun için altyapı çalışmalarına başladık. Eskişehir artık böyle projeleri yapmak için destek alacak.

İkinci müjdem ise Beylikova OSB çevresindeki mera parselinde hayvancılık yapmak isteyen üreticilerimiz için. Bu bölgede yetiştiricilik yapmak için alan kiralayan üreticimiz birinci yılın kirasını yatırdığında o sene boyunca yaptığı tüm masraflar kiradan düşürülüyor. Bunlar gerçekten önemli desteklerdir. Yapılan eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan işletmelerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce sektöre yönelik eğitimlerin sürdürüleceği kaydedildi.

Eskişehirli üreticiler için yapılan programlar ve desteklerle ilgili olarak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruları lütfen takip ediniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.