Eskişehir'de üniversitelerden Filistin için sesler yükseliyor

Eskişehir'de üniversitelerden Filistin için sesler yükseliyor
Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri; üniversitenin Rektörlük binası önünde bir araya gelerek Filistin halkı için ‘barış’ çağrısında bulundu.

Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri; ABD’deki üniversitelerde öğrencilerin Filistin halkı için eylem yapmalarına karşın tutuklanmaları konusunda Filistin halkının yanında yer alan öğrenci ve akademisyenlerin destekçileri olduklarını göstermek için Anadolu Üniversitesi Rektörlük Binası önünde toplandı.

Rektörlük önünde Filistin halkının ve Filistin halkının yanında olan kişileri desteklediklerini aktarmak için basın açıklaması yapan öğrenciler, ardından Hukuk Fakültesi önüne kadar “nehirden denize özgür Filistin” sloganı atarak yürüdü. Fakülte önünde Filistin halkı için dua okundu. Ardından öğrenciler oturma eylemi yaptı. Öğrencilerin oturma eylemi 10 Mayıs Cuma gününe kadar saat 14.00-17.00 arasında devam edecek.

Basın açıklamasını gerçekleştiren ve İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıların insanlık suçu olduğunu söyleyen Zaim Ali Karalar, şunları söyledi:

“Bugün dünyamız Filistin direnişini destekleyenler ve Siyonist katilleri destekleyenlerden oluşuyor. Bugünlerde katliam şebekesi emperyalist ABD, Filistin destekçisi öğrenci ve akademisyenlerin eylemleriyle sarsılıyor, Washington, Columbia Üniversitesi'nde başlayan Gazze, eylemleri bugün ABD genelinde 20'den fazla üniversiteye yayılmış durumda. Kampüslerinde Gazze'ye destek kampları kuran öğrenciler, emperyalist yöneticilerine karşı vicdanın sesini haykırıyor. Gazze'de katliamın son bulmasını isteyen öğrenciler üniversitelerinden de İsrail ile olan tüm bağlarının kesilmesini talep ediyor. Üniversitelerden yükselen ses, bir kez daha insanlığa olan umudumuzun artmasına vesile olmuştur. Siyonizm’in maşası üniversite yönetimleri ve ABD polisi ise öğrencilere tutuklamalar ve okuldan uzaklaştırma cezaları ile karşılık vermektedir. Bu cezalar tüm insanlığa Batı dünyasının insan hakları konusundaki söylemlerinde yer alan ikiyüzlü tavrı açıkça göstermiştir. Bu ikiyüzlü tavra karşı farklı din, inanç, dil, milliyet ve etnik kökenden insanın Filistin paydaşlığında buluşması ise tüm dünyanın insanlığa karşı umudunu yeniden canlandırmıştır.”

“BÖLGEDE KALICI BARIŞ SAĞLANMALI”

Uluslararası toplumu göreve davet eden Karalar, “Her türlü bedeli ödemeyi göze alarak masum Filistin halkının yanında yer alan onurlu öğrenci ve akademisyenlere Anadolu Üniversitesi'nden selam gönderiyoruz. Columbia, Harvard, California, Berkeley ve Yale Üniversiteleri başta olmak üzere bu acımasız işgale karşı barışı savunan tüm öğrenci ve akademisyenlerin yanındayız. Bu eylemlerin tüm dünyaya ilham olmasını ve kampüslerin nehirden denize özgür Filistin'in rengine boyanmasını istiyoruz. Bölgede kalıcı bir barışın tesis edilmesi için uluslararası toplumu göreve çağırıyor ve 1967 sınırlarını esas alan ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devletinin tanınması çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.