ESKİŞEHİRLİ 80 FIRINDAN 100 BİN EKMEK

Eskişehir’de faaliyet gösteren 80 fırın, afet bölgesindeki vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için toplam 100 bin ekmek üreterek bölgeye gönderdi. Fırıncılar ihtiyaçları karşılamak için 24 saat mesai yapıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 şehirde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgede yürütülen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Afetten kurtulan vatandaşlar içinse ülke genelinden vatandaşlar bölgeye yardım göndermeye devam ediyor.
Eskişehir’de Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikasına bağlı 80 fırın, afet bölgesindeki vatandaşların yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvadı.
Her işletme bin ila 2 bin olmak üzere toplam 100 bin ekmek üretti. Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda ekşi mayalı ekmek tercih ettiklerini belirten fırıncı Hüseyin Topçu, ”Ekmek günlük tüketilmesi gereken bir malzeme. Bu yüzden afetteki vatandaşlarımıza özel olarak ekşi mayalı ekmek üretip gönderiyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre ekmek yapıyoruz. Ekşi mayalı ekmekler bayatlamadığı için bunu tercih ettik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.