"ESKİŞEHİRLİ ÖĞRETMEN MAĞDUR EDİLİYOR"

“ESKİŞEHİRLİ ÖĞRETMEN MAĞDUR EDİLİYOR”
Türk-Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, özür nedeniyle Eskişehir’e atanan 88 sınıf öğretmeninin herhangi bir okulda iş yapamadığını söyledi. Biri merkeze, biri ilçeye atanıyorEş nedeniyle Eskişehir’e gelen sınıf...

Türk-Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, özür nedeniyle Eskişehir'e atanan 88 sınıf öğretmeninin herhangi bir okulda iş yapamadığını söyledi.
Biri merkeze, biri ilçeye atanıyor
Eş nedeniyle Eskişehir'e gelen sınıf öğretmenlerinin mağdur olduğunu belirten Erkoca, "Bu arkadaşlara size merkezde okul bulamadık, ilçelere gideceksiniz diyorlar. Eşlerden birisi merkezde çalışıyor, diğeri Sivrihisar ilçesine atanıyor. Bu nasıl bir sistem? Sınıf öğretmenleri kazanılmış haklarını uygulayamıyor. Eşlerden bir tanesini uzak bir ilçeye göndermek büyük bir haksızlık. Bu kişiler nasıl gidip gelecek, aile hayatını nasıl kuracak" diye sordu.
88 sınıf öğretmeni mağdur
Geçen sene özür grubu atamalarıyla Eskişehir'e gelen 88 öğretmenin bu durumla karşı karşıya olduğunu ifade eden Erkoca, "Sınıf öğretmenlerinin birçoğu aynı sıkıntıyı yaşıyor. Eskişehir'de 200'e yakın norm fazlalığı ortaya çıktı. Sınıf yok, ders yok, öğrenci yok. Bu problem ne zaman çözülecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.