ESOGÜ Hastanesi'nde yönetim tartışması büyüyor!

ESOGÜ Hastanesi'nde yönetim tartışması büyüyor!
SES Eskişehir Şube Eş başkanı Umut Özge Yılmaz, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne yapılan atamalara ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Eskişehir Şube Eş başkanı Umut Özge Yılmaz, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne yapılan görev değişiklikleri ve atanan isimlerin Sağlık Sen’e üye olmasına dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

“ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ BU ANLAYIŞI NASIL DESTEKLER?”

Yılmaz, “ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde son günlerde yandaş sendikanın üyelerinden birilerinin idareci yapıldığı, birilerinin idareden uzaklaştırıldığı, yapılan merasimle Başhekimin de yandaş sendika ile pozlar vererek bu durumu kamuoyuna duyurduğuna tanık oluyoruz. Bizler SES olarak yaptığımız pek çok çalışmaların yanında, bilim yuvası olması gereken bu hastanenin keyfi ve cahilce yönetilmesine engel olamadık. Sendikaların çalışanların haklarını korumak, geliştirilmesine kafa yormak ve bunlar için mücadele etmek asli görevidir. Ancak sarı sendikalar birkaç üyesinin menfaatini önceleyerek kendi üyeleri de dahil tüm emekçilerin çalışma koşullarını çekilmez hale getirmiştir. Üniversite yönetimi bu durumu olağan nasıl karşılar ve bu anlayışı destekler?

ses-1.jpg

SES’TEN ESOGÜ YÖNETİMİNE SORULAR

Yılmaz, ilgili kişilere konuyla ilgili şu soruları yöneltti:

“Üyelerimiz ve üyemiz olmayan sağlık emekçilerden aldığımız duyumları SES olarak buradan soruyoruz: Yandaş sendika dışında bir sendikanın temsilcisi olduğu için kişinin çalıştığı birim sorumluluğundan alınması hastane yönetiminin yanlı olduğunun göstergesi değil midir? Yakın zamanda kamu yararını gözettiği için eski şube başkanımızın yıllardır namusuyla çalıştığı birimden hukuksuzca başka bir birime sürülmesi, hastane yönetiminin husumet beslediğinin göstergesi değil midir? Şube eski başkanımızın arkasındayız, bu hukuksuzluğun hesabını sormak için hukuki süreç başlatıp, soruşturma talebinde bulunduk. Hastanenizde yandaş sendika üyeleri servis sorumlusu yapılabilsin diye eski sorumlu hemşireler haber verilmeden görevinden alınıp, çalışma listesine diğer mesai arkadaşlarından daha fazla nöbet yazıldığı, bunun üzerine Cimer’e şikayette bulunduğu için hastayken raporunun iptal edildiği doğru mudur? Bu mobbing değil midir? Bu mobbinge dayanamadığı için 17 yıllık mesleğinden istifa etmeye mecbur bırakılması adil midir? Bu ekonomik krizde, bu hayat pahalılığında istifa etmeyi göze alabilmek için çok ciddi bir baskı altında olmak gerekmektedir. Bu ailenin yaşayacağı geçim sıkıntısının hesabını kim verecek?”

SES olarak haksızlığa uğrayan sağlık emekçilerinin yanında olacaklarını vurgulayan Yılmaz, “Üniversite hastanelerini; yetersiz bütçe ve personelle, akademik kadroların içinin boşaltılmasıyla, liyakatsiz atamalarla bu duruma getiren zihniyete yabancı değiliz. Çalışanların liyakatsiz atamalarla her türlü risk, angarya ve sağlıksız çalışma koşullarıyla baş başa bırakanlardan hesap sormak, tepki koymak kutsal olandır. Biz SES olarak sadece üyelerimizin değil, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yanındayız; bu liyakatsizliğin, keyfi uygulamaların, mobbingin karşısında olacak, ve tüm yolları kullanacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum