ETİ Bisküviden yeni yatırım

ETİ Bisküviden yeni yatırım
Antalya Serbest Bölge İşleticisi Anonim Şirketi (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, Antalya Serbest Bölgesi’nin artık ihtisas serbest bölgesi haline geldiğini anımsattı. Tuzla’daki bir çok yat üreticisinin Antalya’yı tercih...

Antalya Serbest Bölge İşleticisi Anonim Şirketi (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, Antalya Serbest Bölgesi'nin artık ihtisas serbest bölgesi haline geldiğini anımsattı. Tuzla'daki bir çok yat üreticisinin Antalya'yı tercih ettiğini belirten Gürses, Eti Holding'in de lüks yat üretip ihraç edeceğini bildirdi.
Eti Şirketler Grubu'na bağlı Sarp Yatçılık AŞ'nin geçtiğimiz yılın son ayında Antalya Serbest Bölgesi'nde ruhsat alarak 40 metre ve üstü lüks yat üretip satacağını belirten Gürses, şöyle konuştu:
''Eti Şirketler Grubu Antalya'da lüks yat üretecek. Eti Şirketler Grubu'na bağlı Sarp Yatçılık AŞ, 7 dönüm alanda tersane kuracak. Sarp Havacılık AŞ, Antalya Serbest Bölgesi'nde Sarp Yatçılık olarak yeni ruhsat aldı. Firma bu aydan itibaren tersanesini çalışır duruma getirip, Nisan-Mayıs ayından itibaren üretime başlayacak. Hedefleri 40 metre üstü lüks yat üretip ihraç etmek.''
2009 yılında Antalya Serbest Bölgesi'nde aralarında Eti Şirketler Grubu'na bağlı Sarp Yatçılık AŞ'nin de bulunduğu 10 yeni firmanın yatırım için ruhsat aldığını ifade eden Gürses, bu firmaların büyük bölümünün yat üretimi, yat bakım ve onarımı alanında faaliyet göstereceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.