Fabrikalar bölgesi resmen arap saçına döndü

Fabrikalar bölgesi resmen arap saçına döndü
Şehrin ortasında yıllardır çöküntü bölgesine dönen ve büyük çirkinlik yaratan Fabrikalar Bölgesi yine arapsaçına döndü.Tepebaşı Belediyesi’nin bölgeyi kurtarmak ve kente kazandırmak için yaptığı imar planları belediye...

Şehrin ortasında yıllardır çöküntü bölgesine dönen ve büyük çirkinlik yaratan Fabrikalar Bölgesi yine arapsaçına döndü.
Tepebaşı Belediyesi'nin bölgeyi kurtarmak ve kente kazandırmak için yaptığı imar planları belediye meclisince kabul görmüş ve uygulama imar planları resmen hayata geçirilmişti. Planlar dahilinde ise uzun süredir yatırım için bekleyen firmalarda nihayet ruhsat almış ve bölgedeki inşaat çalışmalarına başlamıştı.
SADECE 5 OTEL YÜKSELMİYOR
Bölgenin modern yaşam alanına dönüşmesi için yatırımcı firmaların başlattıkları inşaat seferberliği içinde kentin konaklama sorunu çözecek projelerde bulunuyor. 5 otel inşaatı ile birlikte konut projelerinin de yükselmeye başladığı Fabrikalar bölgesi için şok eden karar ise mahkemeden geldi.
ŞİMDİ ARAP SAÇINA DÖNDÜ
Bölge için yapılan planların bir türlü uygulanamaması ve sürecin uzaması nedeniyle çirkinlik abidesi gibi şehrin ortasında duran alan için dava açılmıştı.
Dava açan kurumlar arasında kamu kurumlarının da olması dikkat çekti. Bölgede arazisi bulunan İmar ve şehircilik müdürlüğü daha sonra Milli Emlak Müdürlüğü'ne geçen arazisi için dava açmıştı. Özel şahıslarların açtığı davalar ile birlikte dosyaları inceleyen bölge İdare Mahkemesi ise planlar için yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Milli Emlak Müdürlüğü'nün ait arazi ile ilgili davayı karara bağlayan mahkemenin aldığı bu kararın ise 18 madde uygulaması yapıldığı için tüm bölgeyi kapsadığı ifade ediliyor. Bu nedenle tüm bölge için ruhsat verme işlemlerinin yeniden askıya alındığı ve bölgede yaşanacak yapılaşma girişimleri ve benzer diğer çalışmaların yine arapsaçına döndüğü bildiriliyor.
Mahkeme kararı ile belirsizliğe bürünen fabrikalar bölgesi için nasıl bir çözüm yolu bulunacağı da şimdiden merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.