Fakültelerde makina kelimesi düzeltilsin

Fakültelerde makina kelimesi düzeltilsin
Eskişehir’de, emekli öğretim üyesi Dr. Günseli Naymansoy, bazı üniversitelerin mühendislik fakültelerinin makina mühendisliği bölümlerinin isminin ’’makine mühendisliği bölümü’’ olarak değiştirilmesi için Yüksek...

Eskişehir'de, emekli öğretim üyesi Dr. Günseli Naymansoy, bazı üniversitelerin mühendislik fakültelerinin makina mühendisliği bölümlerinin isminin ''makine mühendisliği bölümü'' olarak değiştirilmesi için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve Türk Dil Kurumuna (TDK) başvurdu.
Dr. Naymansoy, yaptığı açıklamada, kimya mühendisliğinin yanı sıra Türk dili ve edebiyatı alanında da eğitim aldığını, yaşamında Türk dilinin doğru kullanımı konusunda titiz davrandığını, örnek olmaya çalıştığını belirtti.
Dr. Naymansoy, şöyle konuştu:
''Yıllar önce bir üniversitedeki makina mühendisliği bölümü dikkatimi çekti. Araştırdım ve bunun birçok üniversitede böyle olduğunu saptadım. Sorunun önce dil alanında çalışan arkadaşların uyarısıyla ilerleyen zamanlarda çözümleneceğini düşündüm. Ne yazık ki bugüne kadar değişen bir durum olmadığı için bu sorunu ilgili makamlar olan YÖK ve TDK'ya aktarmayı uygun buldum. Uzun eğitmenlik yıllarımda öğrencilerime daima TDK Yazım Kılavuzu'nu kullanarak yazdıklarını kontrol etmelerini önerdim. Yanlış olduğunu bildiğim bazı sözcükler konusunda öğrencilerimi ve yakınlarımı uyarırım. Bununla birlikte dilimizi en doğru şekilde kullanması gereken üniversitelerimizin yaptığı yaygın bir hatayı açıklama konusunda yetersiz kaldım.''
Dr. Naymansoy, mühendislik fakültelerinin yarıya yakınında ''makine mühendisliği bölümlerinin'' isminin yanlış olarak ''makina mühendisliği bölümü'' diye yazıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.