Fidanlar bakıma alındı

Fidanlar bakıma alındı
Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl ağaçlandırılan 32 Km’lik Seyitgazi Yolundaki fidanların bakımını yapıyor. Çalışmalar çapalama, ot alma, gübreleme ve sulama şeklinde gerçekleştirilirken, fidanlardan az sayıda...

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl ağaçlandırılan 32 Km'lik Seyitgazi Yolundaki fidanların bakımını yapıyor. Çalışmalar çapalama, ot alma, gübreleme ve sulama şeklinde gerçekleştirilirken, fidanlardan az sayıda kuruyanlar da yenileri ile değiştiriliyor.
Çalışmaları yerinde gören Orman Bölge Müdürü Sıtkı KÜÇÜKÖZ Seyitgazi yolu ağaçlandırmasına özel önem verdiklerini belirterek " Bu yola 50.000 fidan diktik. Kontrol ettirdim 170 adet fidan kurumuş. Biz 5.000 adet kurur diye bekliyorduk. Tahminimizden daha yüksek bir başarı var. Şimdi de ekipler ot alma, gübreleme ve sulamasını yapıyorlar. Tankerle 1 tur sulama 15 gün sürüyor. Yaz boyunca 5 kez sulamayı planlıyoruz. Beklenen ilkbahar yağmurları da yağmayınca sulamaya erken başladık. Bu yol ağaçlandırması Türkiye'de örnek oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.