Gençlik elden gidiyor

Gençlik elden gidiyor
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arduç, uyuşturucu tacirlerinin ilköğretim okulları önünde cirit attığını belirterek, "Gençlik elden gidiyor" dedi. Anadolu Yıldızı Derneği’nin Taşbaşı Kültür Merkezi’nde...

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arduç, uyuşturucu tacirlerinin ilköğretim okulları önünde cirit attığını belirterek, "Gençlik elden gidiyor" dedi.
Anadolu Yıldızı Derneği'nin Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Uyuşturucu ve Holiganizm" konulu panelde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arduç, ülkenin en önemli meselesi olan madde bağımlılığı hususunda düzenlenen panelde salonun dolmamasının üzüntü verici olduğunu ifade ederek, "Bir hiç uğruna insanların birbirini bıçakladığı, şişlediği, öldürdüğü bir toplumda, 500 bin nüfuslu ve 200 bin öğrencinin bulunduğu Eskişehir'de, gençlerin bu salonu doldurmamış olması üzüntü vericidir. Ülkenin, bu ortamı görünce nereye gittiğini anlayabiliyorsunuz. Gençlik elden gidiyor. Bunun bir kanıtı burada görünüyor" diye konuştu.
Spor yapmayan çocukların yüzde 90'ının zararlı alışkanlıklar edindiğini anlatan Arduç, şunları söyledi:
"Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak istiyorsak; spor, sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirmemiz gerekiyor. Bunun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bütün bu çabalara rağmen, istediğimiz hedefe ulaşamadık. Ebeveynlerin, öğretmenlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının çocukları, gençleri spora teşvik etmediği sürece hedefe ulaşmamız da mümkün değildir."
Süleyman Arduç, uyuşturucu tacirlerinin ilköğretim okulları önünde cirit atmaya başladığını, çocukları zehirden korumak için herkese görev düştüğünü sözlerine ekledi.
"SİGARAYA KARŞI
ÇIKARILAN
YASALAR
İŞE YARAMIYOR"
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş ise, sigara bağımlılığını azaltmak maksadıyla çıkarılan yasaların hiçbir işe yaramadığını dile getirerek, "Dünyada yılda 4.5 milyon kişi, 8 saniyede bir kişi tütün bağımlılığına bağlı bir sebeple hayatını kaybediyor. Buna rağmen tütün alışkanlığının biteceğini de sanmıyoruz. Sigara dikenli bir tel.
Çünkü içinde çok değişik, böcek öldürmede, gübre olarak kullandığımız maddeler var. İçeriğini bilmediğimiz katkı maddeleri mevcut. 2 bini zehirli, 4 bin kimyasal madde içeriyor. Soba zehirlenmelerine sebep olan karbonmonoksit gibi gazlar ve kanserojen maddeler var" şeklinde konuştu.
Sigara kullanmanın kendi başına bir hastalık sebebi olduğunu vurgulayan Metintaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hastalıklarda olduğu gibi sigara içenlere de verdiğimiz bir kod var. Bunun adı, 'tütün bağımlılık sendromu'dur. Sigara, içen her 100 kişiden 98'inde bağımlılık yapıyor. Sigara içenlerin yüzde 79'u erken ölüyor. Sigara içenler, 5.5 yıl daha az yaşıyor. Sigara dumanı, insanın ömrünü saniyede azaltıyor. 1990'lı yıllara kadar biz sigaranın insanlarda meydana getirdiği zararları inceledik. 1990'lı yıllardan sonra tıp literatürü, o kadar öldürücü bir madde olan sigaranın tiryakisini araştırmaktan vazgeçip, sigara içmediği halde dumana maruz kalan pasif içicileri hedef olarak belirledi. Bugün dünyada 1.6 milyar insan sigara içiyor. Sigara bir hastalık gibi salgın. İnsan, her türlü zorlukla mücadele edebilecek son derece değerli bir varlık. Sigara, vazgeçilebilecek bir alışkanlıktır. Sigarayla yeterince mücadele edemezsek tarih bizi yargılayacaktır."
Panelde, psikolog Elçin Şıkyazar, avukat Kadir Gözcü, başkomiser Kemal Kızılbaba, eğitimci-araştırmacı Serdar Taci Zengin ve eğitimci Turgut Argun da birer konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.