Geri kazanımda sevindirici rakamlar

Geri kazanımda sevindirici rakamlar
Türkiye’nin en hızlı ve en teknik ilerleyen geri kazanım projesi olarak değerlendirilen ve 175.000 nüfusa ulaşan Odunpazarı Geri Kazanım Projesi ulaştığı rakamlarla geleceğini çöpe atmayan Eskişehirlilerin göğsünü kabartıyor....

Türkiye'nin en hızlı ve en teknik ilerleyen geri kazanım projesi olarak değerlendirilen ve 175.000 nüfusa ulaşan Odunpazarı Geri Kazanım Projesi ulaştığı rakamlarla geleceğini çöpe atmayan Eskişehirlilerin göğsünü kabartıyor.
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın büyük uğraşları sonucu hayata geçirilen ve kısa süre zarfında kent içerisinde çığ gibi büyüyen geri kazanım bilinci, projenin önemli bir başarı elde etmesini sağladı.
Projenin başarısı altında yatan gerçeğin Eskişehir halkının projeye olan inancı ve desteği olduğunu ifade eden Başkan Sakallı, Ocak 2007 tarihinde başlatılan proje kapsamında şu ana kadar toplam 25 565 ton ambalaj atığı toplandığını ve aylık toplanan geri kazanılabilir atık miktarının 1000 ton'a ulaştığını açıkladı.

Böylelikle;
3 Yılda 25 565 ton ambalaj atığı kaynağında ayrı toplanarak;
100 000 adet ağacın kesilmesi önlendi,
12 853 ton petrol tasarrufu sağlandı,
34 628 MW elektrik tasarrufu sağlandı,
208 155 ton CO2 oluşumu engellendi,
3 430 ton hammadde tasarrufu sağlandı ve
89 000 m3 çöp döküm sahasında yer tasarruf edilmiş oldu.
Yapmış olduğu açıklama ile Eskişehir'de Geri Kazanım bilincinin nasıl çığ gibi büyüdüğünü rakamlarla ifade eden Başkan Sakallı, Odunpazarı Geri Kazanım Projesinin önemli rakamlara ulaşmasında Eskişehirli hemşehrilerinin projeyi sahiplenmesinin önemine dikkat çekerek, yapılan çalışmalarla çöp depolama sahasında 89 000 m3 ambalaj atığının azalması ile saha ömrünün uzamasına katkıda bulunulduğunu ve 10 000 ailenin 1 yıllık elektrik ihtiyacının karşılandığını ifade etti.
Başkan Sakallı, "Biz tüm Eskişehirli hemşehrilerimizle birlikte inanıyor, birlikte çalışıyor, birlikte başarıyoruz ve Eskişehir'den tüm Türkiye'ye "İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyoruz" mesajını iletiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.