Gıda sektöründe izlenebilirlilik projesi tamamlandı

Gıda sektöründe  izlenebilirlilik projesi  tamamlandı
"Gıda Sektöründe İzlenebilirliğe Uyum ve KOBİ’lerin Farkındalığının Artırılması" projesinin kapanış toplantısında konuşan Başkan Karacan, proje ile kalite ve gıda güvenliği konusunda bir dizi eğitim ve danışmanlık...

"Gıda Sektöründe İzlenebilirliğe Uyum ve KOBİ'lerin Farkındalığının Artırılması" projesinin kapanış toplantısında konuşan Başkan Karacan, proje ile kalite ve gıda güvenliği konusunda bir dizi eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiğini söyledi.
Eskişehir Ticaret Odası, Türkiye ve AB arasında Sivil Toplum Diyalogu-II Balıkçılık ve Tarım Hibe Programı kapsamında "Gıda Sektöründe İzlenebilirliğe Uyum ve KOBİ'lerin Farkındalığının Artırılması" projesinin kapanış toplantısını gerçekleştirildi. Proje uygulama birimi son toplantısını Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan'ın da katılımı ile ETO Yunus Emre Toplantı Salonu'nda yaptı. Toplantıda konuşan Başkan Karacan: "Eskişehir Ticaret Odası olarak gıda sektöründe kaliteyi oldukça önemsiyoruz. Çünkü gıda güvenliğini, bugün modern toplumda insana saygının en önemli ifadelerinden biri olarak algılıyoruz. Bu nedenle hem şehrimizin hem de üyelerimizin, gerek ülkemizde gerekse dünyada değerini yükseltecek ciddi bir adım atarak Sivil Toplum Diyalogu hibe programına başvurduk ve 2011 Nisan ayı itibariyle projemizi resmen uygulamaya başladık. Projemizde KOBİ'lerimizin gıdada izlenebilirlik ve kalite yönetim sistemleri konularında farkındalıklarının arttırılması, ayrıca AB'ye uyum çerçevesinde karşılaşabilecekleri ve kendilerini yakından ilgilendiren yasal düzenlemeler konusunda kendilerini bilgilendirmek amacıyla kurgulanmış bir dizi eğitim ve danışmanlık faaliyetinin yürütülmesi ile tamamladık. Çeşitli çalışma ziyaretleri ile yabancı ortağımız İspanya Reus Ticaret Odası ve iştirakçimiz Aragon Exterior Kalkınma Ajansı ile birlikte çalışmalar yürüttük. Bugün burada projemizin yoğun geçen 16 ayını ve projemizin kapanış toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda projemize destek veren, tüm ortaklarımıza, iştirakçilerimize, tüm kurum ve kuruluşlara ayrıca katkıda bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kapanış toplantısı projenin sürdürebilirliliği ve çarpan etkileri üzerine görüşlerin sunulması ile tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.