Giyim sanayicileri ESKİŞEHİR'DE

Giyim sanayicileri ESKİŞEHİR’DE
Dün Eskişehir’e gelen Giyim Sanayicileri Derneği yöneticileri Vali Çalışıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükeryen’i ziyaret ettiler.Dernek yöneticileri, Vali Çalışıcı’yı ziyaretinde, 2002 yılından beri Anadolu’yu...

Dün Eskişehir'e gelen Giyim Sanayicileri Derneği yöneticileri Vali Çalışıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükeryen'i ziyaret ettiler.
Dernek yöneticileri, Vali Çalışıcı'yı ziyaretinde, 2002 yılından beri Anadolu'yu gezdiklerini ve toplantılar düzenlediklerini belirterek, Anadolu insanının ve iş gücünün çok önemli olduğunu kaydettiler.
Büyükşehirlerdeki yoğunlaşmış sanayi sektörünü gelecek dönemlerde Anadolu'ya kaydırmak için projeler hazırladıklarını ifade eden Dernek Başkanı Nakkaş, "Bu yönüyle destekleme çalışmaları yapıyoruz. Hükümet ile çalışmalarımız olacak, önerilerimizi sunacağız. Anadolu bizim için çok önemli. Türk hazır giyim sektörü 25 yıllık genç bir sektör. Ekonomiye katkımız çok büyük, özellikle istihdam yönünden katkımız çok büyük. Bu nedenle vazgeçilemeyecek ve göz ardı edilemeyecek bir sektör. Son iki yıllık verilere bakıldığında Türk hazır giyim imalat sanayinde yüzde 18'lik gerileme söz konusudur. Bu bir sinyaldir. Sektör dünyada gelişim içinde. Türkiye'nin de bu gelişime ayak uydurması gerekir" dedi. Daha sonra Nakkaş ve beraberindekiler Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.
Büyükerşen, Eskişehir'in, karayolları ve demiryollarının kavşak noktasında yer aldığını belirterek, "Ancak, üzülerek söylemek gerekirse her ikisinden de bugüne kadar doğru dürüst yararlanamayan bir kenttir. Eskişehir aynı zamanda havacılığın da merkezidir. Hava seferlerinden bir türlü yararlanamıyor. Bu garip durumu aşmaya çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.