Göz yaşları sel oldu

Göz yaşları sel oldu
1999 yılında atıldığı okulda toplantıda olan müdür yerine sekreterini 24 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, Gökmeydan Mahallesi’nde bulunan Turgut Reis Endüstri...

1999 yılında atıldığı okulda toplantıda olan müdür yerine sekreterini 24 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Gökmeydan Mahallesi'nde bulunan Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi'nde öncekigün meydana gelen olayda, daha önceden aynı okulda müdür yardımcısını balta ile yaralamaktan dolayı suç kaydı bulunan Ramazan K. (27), toplantıda olan müdür Osman Anıl'ı yerinde bulamayınca, sekreteri olan ve okulda teknisyen olarak çalışan Tayfur Sait Kınık'ı (44) 24 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü.
Psikolojik rahatsızlığı bulunan ve 8 yıl önce devamsızlık yüzünden okuldan atıldığı öğrenilen Ramazan K, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan zanlının, okuldan atılmasından dolayı eski müdüre husumet beslediği ve yaz aylarında kesici aletlerle okula gelerek olay çıkardığı, 2002 yılının ağustos ayında da müdür yardımcısı Vasfi Ç.'yi baltayla kolundan yaraladığı ortaya çıktı. Zanlının, bu olaydan sonra bir aya yakın cezaevinde tutuklu kaldığı ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edildiği öğrenildi.
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Bu arada 24 yerinden bıçaklanarak öldürülen teknisyen Tayfur Sait Kınık için dün Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende gözyaşları sel oldu. Kınık'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez sarılan ailesi ve yakınları fenalık geçirdi.
Kınık'ın tabutuna son kez sarılan eşi Cevriye, kızı Gamze, oğlu Ömer Semih ile annesi Fehmiye Kınık, gözyaşlarına boğuldu. Acılı eş Cevriye Kınık ile maktulün oğlu Semih Kınık baygınlık geçirince, okulda hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansına taşındı. Bu arada, Gamze Kınık babasının fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı.
GÖZYAŞLARI ARASINDA
TOPRAĞA VERİLDİ
Tayfur Sait Kınık, gözyaşları arasında toprağa verildi. Okulda işlenen cinayet, eğitim camiasını yasa boğdu.
Kınık için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Osman Anıl, gözyaşlarına hakim olamazken, "Bir dostumuzu, kardeşimizi, ağabeyimizi kaybettik. 24 adet saplanan o bıçak, bana saplandı. O bıçaklar sizlere saplanmamışsa, onu ciğerinizde hissetmemişseniz, bu davaya sahip çıkamazsınız. 24 tane bıçak size saplandı. Tayfun Sait Kınık'a saplanmadı. Onun suçu görevinin başında olmaktı. O bıçağı, biz özümüzde hissetmezsek, bize bıçak saplayanlar çok olacaktır. Ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ise Kınık'ın hain bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Hepimiz duygusalız. Şuan hepimizin sırt sırta verip, metanetli, sabırlı olması lazım. Sadece çocuklara eğitim vermek, onları iyi insan yapmak, topluma kazandırmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hayırlı birer fert olmaları için görev yapan bir şehidimizin sonu böyle olmamalıydı. Bugün spor müsabakalarında birbirimize acımasızca vuruyoruz, niçin? Atalarımız, bu toprakları bize bunun için mi devretti? Bu şekilde mi bayrağımıza sahip çıkacağız? Her öğretmen, evinden, çocuğundan ayrılıyor, bu vatana, bu millete hayırlı evlat yetiştirmek için görev yapıyor. Aileler bize destek vermezlerse, çocuklarına sahip çıkmazlarsa, biz eğitimcilerden hiç bir şey beklemesinler. Çocuğunun sabah çıkarken nereye gittiğini, akşam okuldan geliyor mu, gelmiyor mu? Kılığı, kıyafetinin nasıl olduğuyla ilgilenmeyen bir anne ve babanın çocuğunun sonunda olacağı, yapacağı hadise budur. Her şeyi biz öğretmenlerden beklemek çok yanlış. Çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Hepimiz sabretmeliyiz. Bir kişinin yaptığı bir hadiseyi bütün Eskişehir'deki öğrenci kesimine ya da okuldan tasdiknameyle ayrılanlara mal etmek de çok yanlıştır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi.
Tayfur Sait Kınık (44)'ın cenazesi okulda düzenlenen törenden sonra Emek Mahallesi'ndeki Çakırlar Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta defnedildi.
Kınık'ın cenaze törenine; Eskişehir Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, çok sayıda öğretmen, öğrenci, ailesi, yakınları ve vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.