Güler "Su akar, Türk bakar anlayışını tersine çevirdik"

Güler “Su akar, Türk bakar anlayışını tersine çevirdik”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enerji alanında yaptıkları çalışmalarla "Su akar, Türk bakar" anlayışını tersine çevirdiklerini söyledi. Bakan Güler, Baraj Güvenliği Derneği, Devlet Su İşleri (DSİ), Su Vakfı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enerji alanında yaptıkları çalışmalarla "Su akar, Türk bakar" anlayışını tersine çevirdiklerini söyledi. Bakan Güler, Baraj Güvenliği Derneği, Devlet Su İşleri (DSİ), Su Vakfı ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından DSİ'de ortaklaşa düzenlenen 1. Ulusal Baraj Güvenliği Sempozyumunun açılışında konuştu. Bakan Güler, Türkiye'nin sahip olduğu yıllık yaklaşık 500 milyar metre küp suyun iyi yönetilmesi gerektiğini, mevcut durumda ise sahip olunan suyun 112 milyar metre küpünün kullanılabildiğini belirtti. Türkiye'nin su ihtiyacının yaşandığı bir bölgede yer aldığını ifade eden Bakan Güler, Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığına vurgu yaptı.
KÜÇÜK HAVZA VE BARAJLAR
2013 yılına kadar suyu son damlasına kadar projelendirip kullanma imkanına kavuşacaklarını belirten Bakan Güler, halen ırmak, dere gibi küçük su havzalarına baraj kurulması öngörülen 970 projenin 958'inin sahibi olduğunu söyledi. Güler dere, çay, ırmak gibi küçük su havzalarında kurulan barajlardan toplam 2 Atatürk barajı büyüklüğünde enerji edildiğini, 2013 yılına kadar ise bu tip yerlerde kurulan barajlar ile 6 Atatürk Barajı büyüklüğünde elektrik elde edeceklerini bildirdi. Bu arada Bor Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen borlu çimentonun mukavemetinin normal çimentoya göre daha fazla olduğunu anlatan Bakan Güler, borlu çimentonun baraj inşaatından rahatlıkla kullanılabileceğini kaydetti. Bakan Güler'in konuşması ardından, Baraj Güvenliği Derneği Başkanı Hasan Tosun, Güler'e enerji alanında yaptıkları çalışmalarından ötürü plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.