"Ha Erdoğan ha Gül"

“Ha Erdoğan ha Gül”
Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından AKP Grubunun Cumhurbaşkanı adayı olarak ismi açıklanan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile ilgili olarak konuşan CHP milletvekili Mehmet Ali Arıkan, Recep Tayip Erdoğan’la Abdullah Gül...

Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından AKP Grubunun Cumhurbaşkanı adayı olarak ismi açıklanan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile ilgili olarak konuşan CHP milletvekili Mehmet Ali Arıkan, Recep Tayip Erdoğan'la Abdullah Gül arasında hiçbir fark olmadığını belirterek, "Abdullah Gül'ün laik, demokratik Cumhuriyete uygun bir isim olduğuna inanmıyorum" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı olacak kişinin herhangi bir siyasi partinin veya zümrenin değil, tüm ülkenin ve halkın hizmetinde olması gerektiğinin altını çizen Arıkan, "Abdullah Gül ismi kesinlikle benim içime sinen bir isim değil. İleride Türkiye'nin sorunlar yaşamasına neden olabilecek bir isim. Bir kere eşi türbanlı. Bu nasıl çözülecek, göreceğiz. Bu durumun yurt dışında Türkiye'nin itibarı açısından da sorun yaratacağını düşünüyorum. Bu oluşumun ılımlı İslam modelinin yaratılma çabasına dönük yansıması nasıl olacak göreceğiz" şeklinde konuştu.
Arıkan, Recep Tayip Erdoğan'ın 14 Nisan'da Ankara'da yapılan miting sonrasında adaylıktan vazgeçtiğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.