Hayrünnisa Gül ağırladı

Hayrünnisa Gül ağırladı
2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran tekvandocu Nur Tatar, Eskişehirli atlet Gamze Bulut ve Voleybol Avrupa Genç Kızlar Şampiyonu olan Türk Millî Takımında forma giyen Kübra Kegan, Hayrünnisa Gül’ün...

2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran tekvandocu Nur Tatar, Eskişehirli atlet Gamze Bulut ve Voleybol Avrupa Genç Kızlar Şampiyonu olan Türk Millî Takımında forma giyen Kübra Kegan, Hayrünnisa Gül'ün konuğu oldu. Millî sporcular ile İstanbul Tarabya Köşk'ünde bir araya gelen Hayrünnisa Gül, yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Türkiye'ye madalya kazandıran sporcuları tebrik etti.
Konuk ettiği sporcuların 81 İlden 81 Yıldız Projesi'nin bir parçası olduğunu ve bunun için de ayrıca gurur duyduğunu söyleyen Hayrünnisa Gül, "Bizim 81 İlden 81 Yıldız Projesi'ne başlarken ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Siz beni o kadar gururlandırdınız ki... Sizler diğer çocuklara da örnek olacaksınız. Nice 81 yıldızlar çıkacak. Biz sadece bir tohum attık. O büyüyüp yeşerecek inşallah. Yeşeriyor da gördük, koca dev ağaçlar olacak. Bu gördüğünüz ağaçlar bize önceki nesilden armağan. Sizler de ülkemizin armağanı olacaksınız gelecek nesillere..." diye konuştu.
Türkiye'ye madalya kazandıran sporcular ile birlikte atlet Gamze Bulut ve Aslı Çakıralp'in 1500 metre yarışını bir kez daha izleyen Gül, tüm Türkiye gibi yarışı izlerken her seferinde gururlandığını ve duygulandığını söyledi. Gamze Bulut ise yarışı izlerken aynı heyecanı hissettiğini ifade etti. Millî sporcular ile tek tek sohbet eden ve bundan sonraki yarışlarında da başarılar dileyen Bayan Gül, millî sporculara birer saat hediye ederken yıldızlar da kendisine çiçek takdim etti.
İstanbul Tarabya Köşkü'nde iki gün konaklayan millî sporcular, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ile birlikte kendileri için hazırlanan programa da katıldı. Boğaz'da tekne turu yapan ve Kız Kulesi'ni ziyaret eden sporcular, Dolmabahçe ve Topkapı saraylarını da gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.