"Hükümet özürlülere haksızlık yapıyor"

“Hükümet özürlülere haksızlık yapıyor”
CHP Genel Başkan yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi “Hükümet; Anayasa ve yasalar gereği olan özürlü istihdamından kaçınarak büyük haksızlık yapmaktadır.” Dedi.Dün yazılı bir açıklama yapan Cevdet Selvi...

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi "Hükümet; Anayasa ve yasalar gereği olan özürlü istihdamından kaçınarak büyük haksızlık yapmaktadır." Dedi.
Dün yazılı bir açıklama yapan Cevdet Selvi " Görev ve sorumluluğunun farkında olamayan Hükümet, günlük gelişmelere göre laf yetiştirmekle, olayları saptırmakla halkı oyalamaya çalışıyor.
Yandaşı, şaibeli ve yetersiz kişileri bürokrasiye yerleştiren Sn. Erdoğan halka hizmet veremeyince yine kendisi alt üst ettiği bürokrasiyi suçlayarak zaman geçiriyor.
Bu güne kadar çıkarılan ve hala propagandası yapılan yasal düzenlemeler, genelgeler aynı ekonomide olduğu gibi sosyal yaşamda da huzursuzluğu artırıyor. Hak sahiplerine, ihtiyaç sahiplerine yansımıyor. Bunun bir örneği de Hükümetin özürlü istihdamındaki tutumudur. 1 Temmuz 2005 tarihinde çıkarılan 5378 sayılı özürlüler yasasının gereklerini yerine getirmeyen hükümet, özürlü istihdamından da adeta kaçınmaktadır." Şeklinde konuştu.
Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, 2006 yılı sonu itibariyle yasa gereği istihdamı zorunlu özürlü kontenjanı ile çalıştırlan ve boş tutulan kadro sayılarının ne kadar olduğunu öğrenmek amacıyla Başbakan sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a yöneltmiş olduğu soru önergesine, Başbakan adına Devlet Bakanı Nimet ÇUBUKÇU tarafından cevap verildiğini ifade eden Selvi şunları söyledi:
"Verilen cevap; 2005 yılını "Özürlülerin İstihdamı Yılı" ilan eden ve buna ilişkin Genelge yayınlayan Hükümetin, bu konuda ne kadar samimiyetsiz olduğunun adeta ibret belgesi niteliğindedir.
Verilen cevaptan, Hükümetin "Özürlülerin İstihdamı Yılı" ilan etmesinin ardından 2 yıl geçmesine rağmen elinde bu konuda bir kayıt bile olmadığı açıkça görülmektedir.
Soru önergem üzerine toparlanmaya çalışılan bilgiler ise son derece yetersiz ve eksiktir. Birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra, İçişleri, Sağlık, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı gibi en büyük kurumlar bile bu konuda yok sayılarak cevap verilmiştir.
Buna rağmen, 28.443 Özürlü kontenjanının 6.586 sının dolu olduğu kalan 22.053 kadronun ise halen boş tutulduğu görülmektedir.
Bütün bu verilen eksik ve yetersiz bilgiler bile; başta Başbakanlık ve Başbakanlığa bağlı ve ilgili kuruluşların, Anayasa ve yasa gereği çalıştırması zorunlu olan "Özürlü çalıştırma" yükümlülüğünü yerine getirmediğini bu konuda suç işlendiğini açıkça ortaya koymaktadır.
Başbakan her fırsat bulduğunda, baştan aşağı kendi adamlarıyla yerleştirdiği bürokrasiyi bile "Oligarşik bürokrasi" diyerek suçlamakta ve beceriksizliğini örtmeye çalışmaktadır.
Eğer "Oligarşik bürokrasi" varsa Başbakan bunu uzakta aramasın, Oligarşik bürokrasinin başı; Özürlülerin istihdamına ilişkin yasa ve bu konuda yayınladığı genelgenin gereğini başta kendisi yerine getirmeyen Başbakanlık Müsteşarıdır. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.