ilk kale yakılmadan fethedilmiş

ilk kale yakılmadan fethedilmiş
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Altınsapan’ın Başkanlığında 9 Temmuz- 17 Eylül tarihleri arasında yapılan Karacahisar Kalesi kazı çalışmalarında yangın izine rastlanmaması...

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Altınsapan'ın Başkanlığında 9 Temmuz- 17 Eylül tarihleri arasında yapılan Karacahisar Kalesi kazı çalışmalarında yangın izine rastlanmaması kalenin yakılmadan fethedildiği öngörüsünü ortaya çıkardı.
Kültür Bakanlığı'nın desteklediği kazıda, Osmanlı Beyliği'nin 1288 yılında Bizanslardan fethettiği Karacahisar Kalesi'nin, 60 dönüme oturan 700 metrekare kazı alanında yapılan çalışmada yangın izinin bulunmaması kalenin yakılmayıp, yağmalanmadığını gösterdi.
Altınsapan, ilk kazı çalışmalarının Eskişehir ili merkez ilçe Karacaşehir mahallesinde bulunan Karacahisar Kalesi'nde 1999 yılında Prof. Dr. Halil İnalcık'ın önderliğinde ve Prof. Dr. Halime Doğru Başkanlığında yüzey çalışmalarıyla başlatıldığını ifade etti.
Prof. Dr. Erol Altınsapan yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkarılan bulguları şu sözlerle dile getirdi: "2012 kazı çalışmasını 9 Temmuz-17 Eylül tarihleri arasında yaptık. 26 tane işlik ortaya çıktı. Yaklaşık 60 dönümlük arazide 700 metrekare kazdık. Bu yapmış olduğumuz çalışma içerisinde ağırlıklı olarak, kale suruna dayalı işlikler, bir gözetleme kulesi, bir yöneticiye ait olduğunu düşündüğümüz konut bunun dışında daha önceki sene kazdığımız iç kalede zaviye kazısı tamamlandı. Bu yıl 138 tane sikkemiz ve 42 tane ok ucu ortaya çıktı. Bu çok büyük bir rakam ve bu aynı zamanda kazımızın kalitesini gösteriyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.