İşçiler sokağa döküldü

İşçiler sokağa döküldü
İşçiler sokağa döküldü. Bağlı bulundukları sendika yönetimini istifaya davet etti. Tek Gıda-İş Sendikasına üye olan 2 bin 300 işçi sendika yönetimini protesto ederek, Toplu İş Sözleşmesinden doğan maaş farkını kabul...

İşçiler sokağa döküldü. Bağlı bulundukları sendika yönetimini istifaya davet etti.
Tek Gıda-İş Sendikasına üye olan 2 bin 300 işçi sendika yönetimini protesto ederek, Toplu İş Sözleşmesinden doğan maaş farkını kabul etmediler.
Dün sabah saatlerinde Köprübaşı'nda biraraya gelen Tek Gıda-İş Sendikasına bağlı işçiler "2007-2009 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesinde sendikanın başta şube başkan ve yönetimi baskı altına alındı.
Yönetim yasal olarak çalışanların, seçmiş olduğu kişilerdir.
Ancak bizlerin istemiş olduğu değil sendika üst yöneticilerinin kabul ettiği bir sözleşme yapıldı. Bu nedenle Eskişehir Tek Gıda-İş Sendika başkanı ve yönetimi pasif duruma düşürüldü, bizlerde mağdur edildik.
Sözleşme aşamasında üst düzey sendika yöneticileri hiç bir şekilde üyelerinin yanında yer almadığı gibi hiç bir şekilde de bilgilendirmediler.
Yapılan Toplu İş Sözleşmesinin kabulu halinde, sendikadan istifa edeceğiz" diye tepki gösterdiler.
İşçiler, hazırladıkları istifa dilekçelerini bağlı bulundukları Tek Gıda İş Sendikası Şube yönetimine toplu halde teslim ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.