"İşler yarı yarıya düştü"

"İşler yarı yarıya düştü"
Kuruyemişçi esnafı, bayram hareketliliğinin başlamasına rağmen Ramazan Bayramı’na göre işlerinde yarı yarıya düşüş olduğunu aktardı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala çarşıdaki kuruyemiş esnaflarında hareketlilik artıyor. Bayram öncesi misafirlerine şeker ve çikolata ikram etmek isteyen vatandaşlar çarşıdaki şeker ve çikolata satan esnafın yolunu tutuyor. Tezgahlarda yerini alan Bayramlık şeker ve çikolatanın fiyatları ise 60 lira ile 250 lira arasında değişiyor.

Bayramdan son 3 gün öncesine kadar işlerinin açılması için umut bağlayan kuruyemişçi esnafı, hareketliliğin başlamasına rağmen Ramazan Bayramı’na göre işlerinde yarı yarıya düşüş olduğunu aktardı.

“RAMAZAN BAYRAMI’NA GÖRE İŞLERDE YARI YARIYA DÜŞÜŞ VAR”

Ramazan Bayramı’na göre işlerin düşük olduğunu belirten esnaf Recai Polat, insanların bayram şekerlerine Ramazan Bayramı’nda daha çok talep gösterdiklerini bu nedenle işlerin yarı yarıya düştüğünü aktardı. Polat, “Fiyatlarımızda da yüzde 20 artış var. İster istemez maliyetlerimiz arttı bizde bunu ürünlerimize yansıtmak zorunda kaldık. Vatandaş kızıyor, şikâyet ediyor bize ürünlere zam yaptığımız için ama bizim de her geçen gün maliyetlerimiz artıyor” dedi.

“BAKLAVALAR ARTIK EVDE YAPILIYOR”

Baklava fiyatlarından kaynaklı insanların bayramlık baklavalarını evde yaparak ekonomik hale getirmeye çalıştığını vurgulayan Polat, bu sene cevize, fıstığa, nişastaya çok talep olduğunu belirtti. Polat, “İnsanlar hazır baklava alamayınca evde yapmaya başladı. Baklavacılarda çok pahalı insanlar da bizlerden ceviz fıstık alarak evde yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

“KURBAN NEDENİ İLE ŞEKERE TALEP AZ”

Kurban Bayramı nedeni ile şekere ilginin az olduğunu aktaran esnaf Emirhan Yaşaracar, bayramdan son 3 güne önceye umutlarını bağladıklarını ve az da olsa istedikleri beklentinin karşılandığını söyledi. Yaşaracar, “Geçen yıla oranla fiyatlarımızda değişiklik olmadı ama buna rağmen işlerimizde düşüş var. Ramazan Bayramı’na göre işlerimiz baya bir yavaş bunun nedeni insanlar kurban kesiyorlar ve şekere, tatlıya çok fazla para harcayamıyorlar” diye belirtti.

Emekli maaşını alarak Bayram alışverişi yapan Halil Selki, “Emekli maaşı aldım çocuklara şeker, çikolata almaya çalışıyoruz. Emekli maaşımız olmasa zor alışveriş yaparız. Hazır baklava alamayınca evde kendimiz baklava yapacağız onun için ceviz de aldım. Evde yapınca daha uyguna geliyor. Çarşı pazardaki fiyatlar ekonomiye göre iyi. İhtiyaçlarımızı almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.