“Kadınlar cinsel obje olarak değil anayasal olarak eşit görülmeli”

“Kadınlar cinsel obje olarak değil anayasal olarak eşit görülmeli”
DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, Dünya Anneler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, Dünya Anneler Günü’nü kutlayarak kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Kılıç, “Anneler üzülmesin, anneler kırılmasın. Her anne özeldir, her anne hayatın yaşamın özüdür. Hangi coğrafyada, hangi dilde ve dinde olursa olsun annelik evrenseldir. Türkiye'de bitmek bilmeyen kadın cinayetleri binlerce annenin kaderi haline gelmiştir. Ne toplumsal yargılar bitecek, ne de son bulacak. Bizler anneler gününde pırlanta yüzük, pahalı hediyeler istemiyoruz. Biz Türkiyeli anneler ve emekliler olarak ne istiyoruz biliyor musunuz? İnsan haklarına yaraşır, hak, hukuk, adalet, eğitimde eşitlik içinde sadece mutlu ve huzurlu bir ülkede çocuklarımızı büyürken görmek istiyoruz. Biz çocuklarımızı büyütürken yaşlanmak istiyoruz” diye konuştu.

“Bizler güçlü kadınlarız, anayız, yuvayız, ekmeğiz, aşız. Biz Anadolu kadınıyız, hayatın yarısı biziz” diyen Kılıç, şunları söyledi:

“Etnik şiddete, ucuz iş gücüne, çocuk gelinlere, cinsel şiddete, töre cinayetlerine, her türlü ayrımcılığa hayır. Kadınlarımız için asıl mücadele, asıl zafer, kazanılması gerekli olan ışıkla, bilgi ve kültürle gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Anne yuvamızın yanında ulusal gücümüzdür. Hassas günler geçirdiğimiz şu günlerde daha çocuk yaşlarındayken beyaz gelinlik giydirilen çocuk gelinler, kadın cinayetleri, çocuklara taciz ve tecavüz, bitmek bilmeyen dinmeyen acılar, acılarla yüreğini dağlayan analar, ağıtlarıyla tüm ülkeyi yasa boğmaya devam ediyor. Bitmiyor, bitmeyecek. Her seçim döneminde verilen vaatler kadını cinsel bir obje olarak değil, Anayasal hakları açısından eşit, düşünce ve emek üreten bireyler olarak tanımlanana kadar mücadelemiz devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.