KANTİNCİLERDEN İHALE TEPKİSİ

KANTİNCİLERDEN İHALE TEPKİSİ
Eskişehir Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, Tepebaşı Bölgesi’nde yer alan Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde kantin ihalesinin yapılacağına dair ilanlar verildiğini söyleyerek, duruma tepki gösterdi. Şube Başkanı Alper Kayar,...

Eskişehir Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, Tepebaşı Bölgesi'nde yer alan Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde kantin ihalesinin yapılacağına dair ilanlar verildiğini söyleyerek, duruma tepki gösterdi.
Şube Başkanı Alper Kayar, Esnaf Derneği olarak ihalede bahsi geçen kantini yerinde gördükten sonra karşılaşılan manzarayı kamuoyu ile paylaşma zorunluluğu doğduğunu söyledi.
Belirlenen yerin hijyen ve sağlık konularından uzak olduğunu kaydeden Kayar, "Kantin yeri olarak belirlenen yerin Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mevzuatının hijyen ve sağlık konularında aradığı asgari şartları dahi sağlamaktan uzak olduğu açıktır. Görsel olarak bir kantinden beklenen tasvirden çok uzak bir görüntü sergilemektedir" dedi.
Kayar, " İlgili kamu hastanesinin ihale ilanı incelediğinde kantin işletmeciliğine sadece kira geliri olarak bakıldığı, hiçbir mesleki eğitim şartı aranmadığı görülmüştür. Ayrıca ihale için belirlenen muhammen bedelin aşırı yüksek olması da ihaleyi alacak işletmeciyi Eskişehir halkına fahiş fiyat da ürün satmaya zorlayacaktır. Eskişehir Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği olarak vizyonumuza, misyonumuz ve mevzuata aykırı biçimde salt ticari düşüncelerle çıkılan sözde kantin ihaleleriyle ne işletmeci ne de çalışan olarak en ufak bir ilgimizin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.