KIZILAY 139 YAŞINDA

KIZILAY 139 YAŞINDA
Daha sonra Kızılay Eskişehir Şubesi’nde basın açıklaması yapan Başkan Peksaygılı, "Türk milletinin dayanışma ve yardımlaşma bilincinin ortaya çıkardığı en güzel örnek Türkiye Kızılay Derneğidir" dedi.Peksaygılı...

Daha sonra Kızılay Eskişehir Şubesi'nde basın açıklaması yapan Başkan Peksaygılı, "Türk milletinin dayanışma ve yardımlaşma bilincinin ortaya çıkardığı en güzel örnek Türkiye Kızılay Derneğidir" dedi.
Peksaygılı sözlerini şöyle sürdürdü: "İleri gören aydınlarımızın girişimleri sonucu 11 Haziran 1868 tarihinde yaralı askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım ve onları koruma amacıyla kurulan Kızılay vatandaşlarımızın günden güne artan desteği sayesinde her yıl daha büyüyerek bugün uluslar arası yardım yapma potansiyeline ulaşan güçlü bir kurum haline gelmiştir. Şehrimizde de 11 Temmuz 1928 yılında kurularak günümüze kadar büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye Kızılay Derneği'nin 139. kuruluş yıldönümünün milletimize ve Kızılay gönüllülerine hayırlı olmasını dilerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.