Küba Büyükelçisi Eskişehir'de

Küba Büyükelçisi Eskişehir’de
“Küba ve Latin Amerika” konulu konferans vermek üzere Eskişehir’e gelen Küba Büyükelçisi Ernesto Gómez Abascal, Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti.Küba’nın Ankara Büyükelçisi Ernesto Gómez...

"Küba ve Latin Amerika" konulu konferans vermek üzere Eskişehir'e gelen Küba Büyükelçisi Ernesto Gómez Abascal, Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek Başkan Büyükerşen'i ziyaret etti.
Küba'nın Ankara Büyükelçisi Ernesto Gómez Abascal, Eskişehir'deki konferansı öncesi Başkan Büyükerşen'i ziyaret ederek, Türkiye ve Küba arasındaki ekonomik, kültürel ve turizm alanındaki ilişkileri geliştirmek arzusunda olduklarını açıkladı. Tepebaşı Belediyesi önceki Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Abascal, Türk Halkının sıcakkanlılığı ve dostluğu ile Küba Halkına benzediğini söyledi. İki ülke arasında pek çok alanda yaşanan işbirliklerinin artış gösterdiğine değinen Büyükelçi, Küba'nın hızla büyüdüğünü ve Türk Halkına ellerinden geldiğince Küba'yı tanıtmak için çalıştıklarını vurguladı. Osmanlı İmparatorluğu'nun Küba'nın bağımsızlık savaşı verdiği dönemlerde Küba'ya bir elçi gönderdiğini hatırlatan Abascal, " İki ülke arasındaki mesafe uzak olsa da tarih boyunca birbirimize yakın olduğumuzu biliyorum. Küba Haklı da tıpkı Türk Halkı gibi ulusal değerlerine ve bağımsızlığına büyük önem veriyor. İki ülkenin pek çok ortak yönü bulunduğunu görüyorum. Havana Üniversitesi'nde Türkoloji Enstitüsü açmak arzusundayız Umarım iki ülke arasındaki iyi ilişkiler kültürel ve sanatsal etkinlikler başta olmak üzere pek çok alanda artarak devam eder." dedi. Küba'da sağlık sektörünün çok gelişmiş olduğuna dikkati çeken Büyükelçi, Küba Tıbbi Teknoloji Enstitüsü ile işbirliği yapılabileceğine değindi.
Küba Büyükelçisi'ni Eskişehir'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu açıklayan Başkan Büyükerşen ise Eskişehir ile Küba arasındaki ilişkilerin geliştirilerek devam ettirilmesi arzusunda olduğunu belirtti. Eskişehir'de düzenlenen sanat etkinliklerinde Kübalı sanatçıları da Eskişehir'de görmek istediklerini ifade eden Büyükerşen "İki ülke arasındaki sanat ve kültür hareketlerinin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Üniversitelerimizle işbirliği yapılarak Küba Sineması Eskişehirliler'e tanıtılabilir. Uluslararası Eskişehir Festivali'ne Kübalı Sanatçılar da katılabilir. Umarım iki ülke arasındaki ilişkiler gelişerek devam eder" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.