Küçüklerden çok büyükler izledi

Küçüklerden çok büyükler izledi
Dünyanın değişik kentlerinde gerçekleştirdiği açık hava gösterileriyle adını duyuran Fransa’nın sirk ve sokak tiyatrosu topluluğu Malabar, Eskişehir’de gösteri yaptı.Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Fransız Büyükelçiliği...

Dünyanın değişik kentlerinde gerçekleştirdiği açık hava gösterileriyle adını duyuran Fransa'nın sirk ve sokak tiyatrosu topluluğu Malabar, Eskişehir'de gösteri yaptı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Fransız Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı'nın birlikte gerçekleştirdiği organizasyonla "Helios-2 Bin Güneşin Destanı" adlı gösteri, Vilayet Meydanı'ndan yürüyüşle başladı.
24 metrelik dev kukla böceğinin de yer aldığı, Eskişehir caddelerini adeta karnaval yerine dönmesine sebep olan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Polis eskortuyla gerçekleştirilen yürüyüşte Eskişehirliler, dev kukla böceği ile akrobatlara yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüş esnasında Malabar Sirk ve
Sokak Tiyatrosu'nda yer alan akrobatlar, Arkeoloji Müzesi'nin duvarındaki bayrak direklerine tırmanarak gösteri yaptı.
Yürüyüş, Atatürk Bulvarı'ndaki sirk alanına kadar sürdü.
Araç trafiği durdurulan caddede dev kukla böceğini seyreden polisler ve araç sürücüleri ilginç manzara oluşturdu.
Bu arada bazı vatandaşlar, evlerinin balkonlarından yürüyüşü izledi.
Fransız topluluğun ücretsiz halk gösterisi yaklaşık 1.5 saat sürdü.
Dansçıların, akrobatların, müzisyenlerin, cambazların 24 metrelik dev kukla böceği ile gerçekleştirdiği ışık gösterileri beğeni kazandı.
Açık hava gösterileriyle ün yapan Malabar Topluluğu'nun bu sene 4 kıtada 33 ülkede gösteriler gerçekleştirdiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.