KÜLTÜR BAŞKENTLİĞİNE ALMANYA'DAN DESTEK

KÜLTÜR BAŞKENTLİĞİNE ALMANYA’DAN DESTEK
Vali Dr. Kadir Koçdemir Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmeye Şehir Meclis Başkanı Dr. Bernadette Weyland, Başkan Yardımcısı Dr. Nargess Eskandari ve Meclis üyeleri...

Vali Dr. Kadir Koçdemir Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmeye Şehir Meclis Başkanı Dr. Bernadette Weyland, Başkan Yardımcısı Dr. Nargess Eskandari ve Meclis üyeleri Dr. Ezhar Cezairli, Hilime Arslaner Gölbaşı, Turgut Yüksel, Lothar Reininger, Stefan Freiherr von Wangenheim, Wolfgang Hübner, Herbert Föster de katıldı.
Vali Koçdemir Frankfurt Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmede Eskişehir'in 2013 yılında Çifte Başkentlik unvanına sahip olacağını ve yapılacak olan "Açık Hava Müzeleri" projelerinde Almanya ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti.
Eskişehir'de Almanların katkısı ile kurulan bir lokomotif fabrikasının olduğunu belirten Koçdemir, fabrikanın asırlık tarihinin belgeselleştirilmesini planladıklarını ve bu kapsamda Alman makamları ile gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Eskişehir hakkındaki ilk izlenimlerinin çok güzel olduğunu belirten Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann, kültürel alanda ve iş oluşturmada Eskişehir'e destek olduklarını söyledi. Feldmann ayrıca "Oluşacak kardeşlik ilişkilerini derin bir yelpazeye dağıtmak istiyoruz. Odak noktamızı gençlik olarak belirledik. Kardeş şehir çalışmalarımız değişim programları ile başlayacak. Bu kapsamda ortak çalışmayı canı gönülden istiyorum" dedi. Feldmann kardeş şehir projesinde Koçdemir'den liderlik yapmasını da istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.