Eskişehir'de kurbanlık önemli tavsiye: O tip hayvanlardan uzak durun!

Eskişehir'de kurbanlık önemli tavsiye: O tip hayvanlardan uzak durun!
Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odası (EBVHO) Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ali Sarı, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık seçiminde dikkat edilecek noktaları anlattı.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlığını önceden almamış vatandaşlar kurbanlık arayışına girdi. Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odası (EBVHO) Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ali Sarı, kurbanlık seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Ali Sarı, kurban seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde aktardı:

“Kurban alırken küçükbaş veya büyükbaş hayvanların kulaklarında devlet tarafından takılan resmi küpelerin olmasına özen göstermemiz gerekiyor. Hayvan varlığımızın sürdürülebilirliği açısından da öncelikli olarak erkek hayvanlara yönelmekte her zaman fayda var. Hayvan seçerken, bakarken resmi veterinerler ve özel veteriner hekimlerden destek isteyebilirler ama ulaşamadıklarında ya da kendileri yapmak istediklerinde; tüylerinin düzgün-parlak olması, hareketlerinde ve gözlerindeki canlılığı görmeleri gerekiyor, öksürük-nefes darlığı görülen hayvanlardan uzak durulmalı. Göz, burun, ağızdan salya gibi akıntıların gelmediğine de dikkat edilmelidir. Hayvanlarda çevreye karşı çok duyarlılık ya da aşırı sakinlik de olmaması gerekiyor. Geviş getiriyor olması, pis kokularının olmaması da bakabileceğimiz diğer semptomlardır. Ayrıca kurbanda en önemli kriterlerden biri de yaş. Sığırlarda 2 yaşını doldurmuş olması, küçükbaş hayvanlarında da 6 aydan büyük anası kadar olmuş ya da anaç boyuta ulaşmış olmasını isteriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.