Liselere sınavsız aday kayıtları başladı

Liselere sınavsız aday kayıtları başladı
İl merkezindeki 2 genel liseye 480, 12 meslek lisesine 2536 olmak üzere toplam 3016 ilköğretim okulu mezunu öğrenci alınacak. 13 Ağustos 2012 tarihinde başlayan aday kayıtları,31 Ağustos 2012 tarihine kadar devam edecek. E-Kayıt...

İl merkezindeki 2 genel liseye 480, 12 meslek lisesine 2536 olmak üzere toplam 3016 ilköğretim okulu mezunu öğrenci alınacak. 13 Ağustos 2012 tarihinde başlayan aday kayıtları,31 Ağustos 2012 tarihine kadar devam edecek. E-Kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacak aday kayıtlarında öğrencilerden herhangi bir belge ve bağış istenmiyor. Öğrenciler ya genel liseye ya da meslek lisesine kayıt yaptıracaklar.
GENEL LİSELERE KAYITLAR
Genel lisede öğrenim görmek isteyen öğrencilerden Odunpazarı İlçesinde ikamet edenler Yunus Emre Lisesine,Tepebaşı İlçesinde ikamet edenler ise Tayfur Bayar Lisesine doğrudan aday kaydı(ön kayıt)yaptıracaklar.Yerleştirme işlemleri, ilköğretim kurumu son 5 yıllık yılsonu başarı puanları ortalaması ve yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilmek suretiyle yapılacaktır.Kontenjan fazlası öğrenciler,Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca diğer genel liseye ya da meslek liselerine yönlendirilecektir.Kayıt listeleri 7 Eylül 2012 tarihinde ilan edilecek ve kayıtlar 07-14 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
MESLEK LİSELERİNE KAYITLAR
Meslek lisesinde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, bir meslek lisesine giderek 10 okula kadar tercihte bulunarak aday kaydı(ön kayıt) yaptıracaklar. Öğrencilerin tercihte bulunurken diploma puanlarını, okulların yerlerini, ulaşım durumlarını, kontenjanlarını dikkate almaları ve öğrenim görmeyi düşünmedikleri okulları tercih etmemeleri önerilmektedir. Meslek liselerine yerleştirme işlemleri, ilköğretim kurumu son 5 yıllık yılsonu başarı puanları ortalaması ,eşitlik halinde tercih önceliği, yine de eşitlik halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilmek suretiyle yapılacaktır. Herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler, Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca kontenjanı uygun olan meslek liselerine yönlendirilecektir. Kayıt listeleri 7 Eylül 2012 tarihinde ilan edilecek ve kayıtlar 07-14 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fen, sosyal bilimler ve Anadolu türü okulların yerleştirme sonuçlarının 24 Ağustos 2012 tarihinde açıklanmasından sonra sınavsız öğrenci alan okullara aday kayıtlarının artacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.