Meclis'te bütçe tartışması

Meclis’te bütçe tartışması
Odunpazarı Belediye’si Ekim ayı toplantılarının son oturumu dün gerçekleşti. Toplantıda Odunpazarı Belediyesi’nin 2013 yılı Mali Bütçesi ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. " 2013 Mali Yılı Bütçe Tasarı’sı" 140...

Odunpazarı Belediye'si Ekim ayı toplantılarının son oturumu dün gerçekleşti. Toplantıda Odunpazarı Belediyesi'nin 2013 yılı Mali Bütçesi ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. " 2013 Mali Yılı Bütçe Tasarı'sı" 140 milyon olarak belirlendi. Bütçe gelirlerinin ise tahmini 130 milyon olduğu bildirildi. 10 milyon olacak bütçe açığında ise borçlanma yoluna gidileceği ifade edildi.
Bu rakamın önceki yıllardan daha fazla yatırım yapılabileceği anlamına geldiğini söyleyen AKP'li Meclis Üyesi Orhan Durmuş, " Ve daha fazla hizmet üretileceği anlamı taşıyor. Bu rakamsal artışın ve büyüklüğün sebebi Eskişehirimizin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak belirlenmesi ve buna uygun olarak yatırım projesinin arttırılması ihtiyacıdır" dedi.
CHP'li meclis üyeleri ise okunan komisyon raporuna itiraz ederek ret oyu verdi.
CHP'li İbrahim Arslan, okunan plan ve bütçe komisyon raporunun seçim bütçesi olduğunu savundu. 140 milyon olarak belirlenen bütçenin gerçekleşmesini umduklarını belirten Arslan, " Ne yazık ki bu bütçeyi gerçekleştirmek sizin gelir kaynaklarınızla ilgili ama ne hikmetse 2013 yılı bütçesi bir anda 140 milyona taşındı" dedi. Cari harcamalarda tasarruf yapılması gerektiğini ifade eden Arslan, " Ödeme dengesini kuramadan icraya düşerseniz yüreğim kanar. Okunan rapora genel hatlarıyla ret oyu veriyoruz'' diye konuştu. Başkan Sakallı ise, önceki seçim bütçelerinde de aynı eleştirilerin yapıldığını ancak vaatlerinin yüzde 117'sini gerçekleştirdiklerini kaydederek bütçe fazlası verdiklerini belirtti. Odunpazarı Belediyesi'nin 2013 Mali Yılı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.