Mecliste ihale tartışması

Mecliste ihale tartışması
Tepebaşı Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısı gergin anlara sahne oldu. Meclisteki gerginlik Tepebaşı’nda bulunan ve halı sahalar bölgesi olarak bilinen arazinin kiralanması ya da satışı konusunda AKP’lilerin ısrar...

Tepebaşı Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ilk toplantısı gergin anlara sahne oldu.
Meclisteki gerginlik Tepebaşı'nda bulunan ve halı sahalar bölgesi olarak bilinen arazinin kiralanması ya da satışı konusunda AKP'lilerin ısrar kararı vermesi sırasında yaşandı. DSP'li üyeler ise "Burada kamu yayarı yok, yangından mal kaçırır gibi kabul edilen bu maddeye muhalefet şerhi koyuyoruz" dediler.
Mecliste asıl tartışma ise son günlerde kamuoyunda yer alan Belediyenin ihale iptalleri ile ilgili olarak yaşandı. Tepebaşı Belediye Başkanlığı'nın bir gazetede çıkan habere ilan ile karşılık vermesini değerlendiren DSP'li meclis üyesi Jale Nur Süllü, "Tepebaşı Belediyesi'nin bu konularla gündeme gelmesi hiç hoş değil. İhale özürlü bir belediye olmak istemiyoruz" diye konuştu.
Başkan Tacettin Sarıoğlu ise Süllü'nün bu sözlerine " asıl siz Büyükşehir Belediyesi'nin kaç tane ihalesinin iptal olduğunu biliyor musunuz?" deyince, ortam gerildi.
Sarıoğlu'nun bu sözlerine sinirlenen DSP'li üye Hikmet Erden, ayağa kalkarak " İşiniz gücünüz Büyükşehir Belediyesi, konu Büyükşehir Belediyesi değil sadece bilgi edinme konusudur" diyerek salonu terk etti.
Başkan Sarıoğlu daha sonra bir konuşma yaparak, " Türkiye'de iptal edilmeyecek ihale yoktur. Eğer ihale iptal edilmediyse o ihale şikayet edilmemiştir. Bizim kimseden gizlimiz saklımız yok. Ve bizim ihalelerimizi hazırlayanlar,bu işin eğitimini almış ve bu işi çok iyi bilen insanlar.Bu konuda aklımda hiçbir şüphe yok. Kim neyi merak ediyorsa belediyemize gelerek her şeyi öğrenirler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.