Memur maaşı zammında son durum

Memur maaşı zammında son durum
Memur maaş zammı için meraklı bekleyiş sürüyor. Memurlara yılda iki kez toplu sözleşme zammına göre zam yapılıyor.

Yapılan sözleşmeden kaynaklı olarak enflasyonun yüksek çıkması durumunda memurlar aradaki enflasyon farkını alacak. 2022'de memur ve emeklilere enflasyon tutarının üzerinde refah payı da katılarak yüzde 30 zam yapılmıştı.

Enflasyonla beraber netleşecek

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre memurların alacağı enflasyon farkı şimdiki hesaplamalarla 7.26 oldu. Ancak, Temmuz’un ilk haftası açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile beraber memurların alacağı enflasyon farkı belirlenmiş olacak.

En düşük memur maaşı 22 bin tl

Memur maaş zammıyla ilgili yapılan son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığı ile yaptıkları çalışmaları hatırlattı. Işıkhan, memur ve emekli maaş zammının Temmuz ayında Meclis’ten geçeceğini söyledi. Işıkhan yaptığı açıklamada, en düşük memur maaşının net 22 bin olacağını bir kez daha vurguladı.

Refah payı da eklenecek

2023 yılının ikinci yarısında memurlar ve emeklileri maaşlarını yüzde 6 zamlı alacak. 2023’ün ilk dönemindeki 6 aylık enflasyonun yüzde 8’i geçmesi halinde ise aradaki fark maaş zamlarına eklenecek. Enflasyon maaşının yanı sıra maaşlara refah payı da eklenecek.

5 Temmuz'da açıklanacak

Memur ve emeklilerin zam oranı 5 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından netleşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.