‘’Okullara imam’’ protokolüne Eğitim Bir Sen de tepki gösterdi

‘’Okullara imam’’ protokolüne Eğitim Bir Sen de tepki gösterdi
Eğitim Bir-Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Akar, 2022-2023 eğitim öğretim yılına dair yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında imzalanan protokol kapsamında tüm okullara imamlar gönderilmeye başlanmasını değerlendiren Akar, “Öğretmen dururken imam derse giriyorsa ben de karşıyım buna. Öğretmen dururken imamın okulda ders vermesi zaten mümkün değil” dedi.

Öğretmenevi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında imzalanan protokol kapsamında tüm okullara imamlar gönderilmeye başlanmasını değerlendirdi.

“ÖĞRETMEN DURURKEN İMAMIN DERSE GİRMESİNE BEN DE KARŞIYIM”

Akar, “Milli eğitim bünyesinde çalışan din kültürü öğretmenleri var. Bu öğretmenlerin asli görevi okullarda derslerine girmek. Okullara gönderildiği bahsedilen imamlar öğrencilere konferans salonunda bir konferans vermiş. Kuran-ı Kerim’in ne olduğuna dair bilgiler verildiğinden bahsedildi. Okullarda bu tip konferanslar yapılır, dışarıdan bu konuyu anlatabilecek birisi getirilir. Bir depremle veya Eskişehir’in fay hatlarıyla ilgili bir çalışma yapılarak öğlencilere bilgi verilecektir ve dışarıdan jeolog, konuda uzman birini ararsınız. Fakat okula coğrafya öğretmeni varken neden bu konuyla ilgili başka birini getiriyorsunuz gibi bir cümle söylemezler. Konuyla ilgili söz sahibi kişiler gelir konferans yapar. Bir imam arkadaşımız İlahiyat fakültesi bitirmiş din kültürü öğretmeni kadar dengi olan akademik bilgiye sahip artı pedagojik bilgiye sahip birisi. Konu imam, kuran, dini değerler olunca hemen bu konudan bir yangın çıkarılmaya başlanıyor. Benim itiraz ettiğim nokta burası. Öğretmen dururken imam derse giriyorsa ben de karşıyım buna. Öğretmen dururken imamın okulda ders vermesi zaten mümkün değil” dedi.

“ÖĞRETMENLER İÇİN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI YAPILACAK”

Öğretmenler için görevde yükselme sınavı yapılacağını ve Eskişehir'de bu süreci başlattıklarını belirten Akar, "Sınava girecek memur arkadaşlarımız için Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde yüz yüze kurs programı hazırladık. Şu anda kurslar devam ediyor. Yaklaşık 150'ye yakın arkadaşımız şu anda bu kurslardan faydalanıyorlar” şeklinde konuştu.

“REVİZE EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR VAR”

2022-2023 eğitim öğretim yılının Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarıyla başladığını hatırlatan Akar, “Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkartılırken atılan doğru bir adım olduğunu ifade ettik. Eğitim-Bir-Sen'in kariyer basamakları teklifinde uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik teklifinde hiçbir zaman sınav diye bir talep olmamıştı. Biz 'Hizmet yılı esasına dayalı yapılsın' dedik. Hizmet yılı esasına dayalı değil, 10 yıl hizmete dayalı bir şekilde yapıldı. 10 yıl öğretmenlik yapana uzman öğretmenlik, 10 yıl uzman öğretmenlik yapan öğretmene de başöğretmenlik unvanı için sınava girme hakkı verildi. Sınava dayalı bir sistem değil biz hizmet yılı esasına dayalı bir sistemden yanayız. Burada yine özellikle revize edilmesi gereken yerin 10 yıl öğretmenlik süresinin 8 yıla düşürülmesi, 20 yıllık sürenin de 15 yıla indirilmesi. Evet, doğru bir çalışma. Yerinde bir çalışma. Öğretmenin kariyeri anlamında öğretmene destek verecek bir çalışma. Akademik çalışmaları önceleyen, özendiren bir çalışma. Bunun çıkartılması doğru. Uygun, yerinde bir karar. Ancak revize edilmesi gereken noktalar var” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.