Örnek okullara beyaz bayrak

Örnek okullara beyaz bayrak
Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Eskişehir’de “Beyaz Bayrak Projesi başlatıldı. Proje kapsamında 20 ilköğretim okuluna ödül olarak, okul sağlığını ve temizliğini...

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Eskişehir'de "Beyaz Bayrak Projesi başlatıldı.
Proje kapsamında 20 ilköğretim okuluna ödül olarak, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen beyaz bayrak, sertifika ve pirinç levha verildi. Beyaz bayraklar Sağlık İl Müdürlüğü, sertifikalar ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temin edildi.
Ödül töreninde konuşma yapan Sağlık Müdürü Seracettin Çom, "Çocuklarımız fiziki, biyolojik ve sosyal çevreden önemli boyutlarda etkilenen büyük bir grubu oluşturmaktadır.
Koruyucu sağlık hizmetlerinin kentsel ve kırsal yerleşim yerlerinde oluşan ve oluşabilecek farklılıkları ortadan kaldırarak il genelinde tüm öğrencilerimize eşit okul hizmeti sunmayı hedeflemektedir. Bu amaçla hazırlanan Okul Sağlığı Hizmetleri Projesi yürütülmüş ve sonuçlar kitap haline getirilmiştir. Beyaz Bayrak Projesi ile ilgili olarak istekli olan okul müdürlüklerinin başvuruları alınmış olup, denetlemeler Müdürlüğümüz Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan denetim ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.
Başvuru yapan 27 adet okulun yerinde inceleme ve değerlendirmesinin Bakanlığın mevzuatına göre yapıldığını kaydeden Çom, "Bu puanlama sonucu 20 okul beyaz bayrak, sertifika ve plaket almaya hak kazanmıştır" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar projeye destek beklediklerini söyledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.