Promosyon tepkisi

Promosyon tepkisi
DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, siyasilerin açık biçimde promosyonu çalışanların ve emeklilerin hakkı olarak görmemekte ısrar ettiğini savunarak duruma tepki gösterdi.Türkiye’de 13 milyon emekli bulunduğunu...

DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, siyasilerin açık biçimde promosyonu çalışanların ve emeklilerin hakkı olarak görmemekte ısrar ettiğini savunarak duruma tepki gösterdi.
Türkiye’de 13 milyon emekli bulunduğunu hatırlatan Başaraner, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gerekli düzenlemeleri yapmadığını, emeklilerin haklarını iade etme hususunda bir kez daha yetersiz bir tavır ve yanlış bir tutum sergilediğini söyledi.
Emekliler olarak talepleri yerine getirilmediği takdirde bankalarla görüşerek taleplerinin altında olmayacak şekilde promosyon haklarını alacaklarını daha önce söylediklerini ifade eden Başaraner,‘‘ Sendikamızla irtibata geçen kimi özel bankalarla yapılan görüşmeler sonucu, özel bankaların bin 250 liraya kadar promosyon ödemesi yapacakları belirlenmiştir. Bu teklifler emekliler tarafından değerlendirilecektir. Ne var ki DİSK Emekli Sen olarak birinci dereceden muhatabımız bankalar değil SGK olduğunun bilincinde olarak üyelerimizi bir bankaya yönlendirmeyeceğiz. Bu kapsamda gasp edilen hakkımızı alana, işverenimiz konumundaki SGK promosyonun sadaka değil hak olduğunu anlayana değin mücadeleye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.