ROBOTİK KODLAMA İLE TANIŞMAK ŞART

Eskişehir’de robotik kodlama üzerine eğitimler veren Bilişim ve Teknoloji eğitmenleri Sena Erdur Harman ve Mustafa Mert Uyar, çocukların bilgisayar yazılımlarıyla erkenden tanışıp kendilerini geleceğe hazırlamalarını tavsiye etti.

Eskişehir’de bilişim teknolojileri üzerine öğretmenlik yapan Sena Erdur Harman ve Mustafa Mert Uyar, çocuklarda robotik kodlama yapmanın faydalarından bahsetti.
Teknolojinin gelişmesiyle beraber kodlamanın öneminin daha da artacağını ön gören eğitmenler, dijital araçlardan ev inşaatına kadar her yerde kullanılabilir olduğunu vurguladılar.
Çocukların gelecekteki meslek guruplarında yazılım çeşitlerinde sürekli karşılaşabileceklerini de sözlerine ekleyen uzmanlar, onları erken yaşlarda bilinçlendirmenin önemine de değindiler.
Robotik kodlama öğrenime erkenden başlamanın keyfini yaşayan Ece Aydemir, “Artık her yerde robotik kodlamayla ilgili nesneler var” dedi.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sena Erdur Harman, “Günümüzde çok fazla teknoloji yaygınlığı söz konusu ve tüm meslek dallarında çocuklar, teknolojiyle iç içeler. Bir cerrah bile artık robot kollarla dikiş dikiyor ya da ameliyatlarını gerçekleştiriyor. Dolayısıyla önümüzde nesiller, yazılım ve robotik dallarla karışılacak. Çocuklar için bu durumun temelini ne kadar erken atarsak o kadar önemli. Onlara erken yaşlardan itibaren bunu öğretiyoruz ki ileride, ‘Bu nereden geldi, nasıl oldu’ demesinler. En önemlisi de kendi teknolojimizi kendimiz üretebilmemiz gerekiyor” dedi.
Eğitmen Mustafa Mert Uyar ise “Robotik kodlama son zamanlar gelişen bir kavramdır. Önceden Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Dersi diye geçiyordu. Bu süreçte legolar, tablet eğitimi ve metaverse dünyaları bir araya geldi. Bununla birlikte robotik kodlama içeriği oluştu” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.