"Sağlık Ocaklarına sahip çıkacağız"

“Sağlık Ocaklarına sahip çıkacağız”
Platform adına konuşan Mutlu, iktidarın tüm uyarılara ve itirazlara karşın toplumdan gelen sese kulaklarını tıkadığını IMF ve Dünya Bankası kaynaklı bir programı uygulamaya devam ettiğini belirterek, sağlık alanındaki tahribatın...

Platform adına konuşan Mutlu, iktidarın tüm uyarılara ve itirazlara karşın toplumdan gelen sese kulaklarını tıkadığını IMF ve Dünya Bankası kaynaklı bir programı uygulamaya devam ettiğini belirterek, sağlık alanındaki tahribatın tarif edilemez boyutlara ulaştığını söyledi.
Mutlu açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi: "Sağlık ocaklarımızın kapatılarak yerine konulmak istenen Aile Hekimliği sisteminin birinci basamak sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi anlamına geldiği Dünya Bankası raporlarında tüm çıplaklığı ile belirtilmektedir. Yapılmak istenen, insanların hastalanmasından kazanç elde etmek, daha çok hasta yaratarak ilaç ve teknoloji satmayı hedefleyen tekellerin gelirlerini arttırmaktır. Sağlıklı bir toplumu hedefleyen koruyucu sağlık hizmetleri ortadan kaldırılmak istenmektedir. Her aileye bir doktor istediğiniz saatte bir telefonla evinize gelecek, aile albümünde aynı fotoğrafı paylaşacağınız doktor söylemlerin gerçek dışı olduğu Düzce'de başlatılarak 10 ile daha yaygınlaştıran uygulamalarda ortaya çıkmıştır.
Aile hekimliği pilot uygulamasının başlatıldığı iller sağlık ocaklarının en etkin çalıştığı iller arasından seçilmesi tesadüfi değildir. Aile hekimliği kurtarıcı bir model olsa idi, örneğin 224 sayılı sağlık hizmetlerinin sosyalleştirilmesi hakkında kanunun Muş'tan başladığı gibi birinci basamak sağlık hizmetlerinin sorunlu olduğu yerlerde başlardı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.