Sağlıkçılar Eylemde

Sağlıkçılar Eylemde
Sağlıkçıların öfkesi dinmek bilmiyor. Önceki gün Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastane girişinde bir araya gelen,Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası,Eskişehir Tabip odası,Türk Sağlık Sen Eskişehir şubesi...

Sağlıkçıların öfkesi dinmek bilmiyor. Önceki gün Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastane girişinde bir araya gelen,Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası,Eskişehir Tabip odası,Türk Sağlık Sen Eskişehir şubesi üyeleri dün de Devlet hastanesi önünde taleplerini haykırdı.
Sağlık kurumlarında karşılaştıkları sorunlara bir an önce çözüm getirilmesini talep eden sendika ve oda üyeleri,13- 14 Mart tarihlerinde aldıkları eylem kararını hayata geçireceklerini hatırlattılar.Hastane ve aile sağlığı merkezlerinde tedavi olmaya gelen vatandaşlara da eylem yapmanın nedenlerini anlatan,sağlık çalışanları halka verilen sağlık hizmetlerinin ücretsiz olmasını istediklerini dile getirdiler.
Eskişehir devlet hastanesi poliklinikler girişinde açıklamada bulunan Tabip Odası başkanı Bülent Nazım Yılmaz,bizler fiili hizmet zammı,ek ödemlerin maaşlarımıza yansıtılmasını istiyoruz.Bu taleplerimizi defalarca hükümete bildirdik,her platformda dile getirdik,topladığımız imzaları ilgili bakanlığa ilettik.Tüm bunlara rağmen emeğimizin karşılığını alamıyoruz.dedi
Kısa adı SES olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası şube başkanı Yalçın Mutlu da 13 Mart Cuma günü görev yaptıkları işyerlerine gitmeyeceklerini belirterek acil servisler ve ameliyathaneler hariç tüm birimlerde üyelerimiz iş bırakacaklar. 14 Mart cumartesi günüde aile sağlığı merkezlerimizdeki nöbetleri tutmayacağız.şeklinde konuştu. Hastane önündeki sağlık çalışanlarının eylemi yapılan basın açıklaması ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.