"Sahneye kazancı sendikalar çıktı"

"Sahneye kazancı sendikalar çıktı"
Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, "bizim mücadelemiz bitmeyecek, gerçek sendikacılık yapmak istemeyenlere bile zorla öğreteceğiz" dedi.

Başkan Hasan Hüseyin Köksal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yeni Kurulan Sendikalar ve Kazan Hikayesi

1 Mayıs günü her kesimin gözü ve kulağı Ankara’dan gelecek büyük bir haberi bekliyordu.

Yapılan Genel Kurulda önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sonra Çalışma Bakanı'nın konuşması memurların umudunu iyice artırmıştı.

Sayın Cumhurbaşkanımız zam artışı yapmayınca sahneye kazancı sendikalar çıktı. Kamu işçisine yapılan zam sonrası memurların ve emeklilerin haklı olarak isyanı başladı.

Çalışma Bakanının umursamaz tavırları ve canlı yayında Ali Yalçın'ı bitirme çabası da eklenince bizim yeni sendikalara gün doğdu.

Nasrettin Hoca'nın kazan hikayesinde olduğu gibi işçi maaşına zam yapılacak haberi ile kazanın doğuracağına inanan yeni sendikalar bir hafta sonra

En düşük memur maaşının 22 bin TL haberine inanmadılar ve kazan nasıl ölür hikayesi çizdiler.

14 Mayıs'ta Erdoğan gider Memur Sen, Sağlık Sen biter diye işçiden düşük Memur maaşı olur mu diyenler ortalığı yangın yerine çevirip Siyasi Çalışmaya dönüştürüp İktidar zaten gidiyor havası ve edası ile gönlü AK Parti gitsin diyenleri sendikalardan istifa ettirdiler.

İşçiye zam açıklayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan işçi henüz ödemelerini almadı. Memura da en düşük 22 bin TL veren Erdoğan yatacağı tarihi 15 Temmuz'u işaret etti.

İşçiye zam verince oluyor memura verince neden 15 Mayıs değil diye seçim propagandasına dönüştürme eylemi ile küçük sendikalar memurun aklı ile alay ettiler.

İşçiye zam verene inandılar memura zam verene neden 15 Temmuz dediler çünkü 700 bin kamu işçisi 7-8 milyon memur ve memur emeklisi vardı.

Türkiye’de büyüme ve üye yapma konusunda AK Parti gidiyor umudu ile sahada çalışma yapan ve 14 mayısta görüşeceğiz diyen Hep-Sen başta olmak üzere Gençler ile zafere ulaşacağız diye yola çıkanlar bir tane projesi olmayan Genç Sendikası'nın hikayesi ise KAZAN hikayesine benziyor kazanın doğum yaptığına inanıyor öldüğüne inanmıyorlar! Bundan sonra başta Çalışma Bakanı olmak üzere herkes gerçek sendikacılığı hissetmeli!

30 yıllık Memur 13 bin 900 TL alırken 22 bin TL alacak olması tarihi bir dönüşümdür.

Seçim öncesi insanları yönlendirme yapmak, kazanım yerine ortamı gerip Memur Sen i hedef yapanlar ile seçimi kazandık ama ikinci tura kaldı diyenlerin yönü aynı.

Bizim mücadelemiz bitmeyecek, gerçek sendikacılığa yapmak istemeyenleri bile zorla öğreteceğiz.

Sizi seviyoruz ama memur işçiden az alıyor diye seçim öncesi istifa furyasına katılan dostlarımızın yalana inanması ilginç!

Memur ve çalışanlar Erbakan Hocadan sonra en büyük artışı alacaktır.

Sağlık sen ailesi olarak doğru mücadele, yönü belli yeri belli olarak mücadeleye devam edecektir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.