Seçim güvenliği için toplandılar

Seçim güvenliği için toplandılar
7 Haziran tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili olarak seçimin ilimizde huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla; Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü...

7 Haziran tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili olarak seçimin ilimizde huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla; Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanının katılımı ile "Seçim Güvenliği Toplantısı" düzenlendi.
Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanının katıldığı toplantının açılışında konuşan Vali Tuna, seçimle ilgili kamu güvenliğinin, genel asayişin ve huzur ortamının sağlanmasında, mülki idare amirlerine ve güvenlik güçlerine önemli görev ve sorumluluklar düşmekte olduğunu söyledi. Seçimin ilimizde huzur içinde geçmesini dileyen Vali Tuna, kamu görevlileri ve güvenlik güçlerinin seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasında idarenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınılmasına yüksek hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Eskişehir'i demokrasi kültürünün yerleştiği güzide bir şehir olarak nitelendiren Vali Tuna, alınan önlemler hakkında, "25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin demokratik, huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla ilgili mevzuat ve Yüksek Seçim Kurulu Kararlarının takip edilerek gerekli tedbirlerin alınmasında büyük bir titizlik gösterilecektir" ifadesini kullandı.
Vali Tuna'nın yaptığı açılış konuşmasının ardından toplantıda; seçimlerle ilgili mevzuat ve genel esaslar, seçim öncesi sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri, miting alanları ve güzergahlar, seçim büroları, hoparlörle propaganda, propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtma, ilan-reklam yerleri ve süreleri ile 298 Sayılı Yasaya göre bu konuların iş ve işlemlerinin takip ve denetlemekle görevli kurumlar, sandık alanı-çevresi ve bu alanlarda bulunabilecekler, sandık alanı ve seçim günü yasakları hakkında ilgili sunumlar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.