ŞEHİDİMİZE SON GÖREV

ŞEHİDİMİZE SON GÖREV
Şırnak’ta terör örgütüne yapılan operasyonda mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım, memleketi Eskişehir’de son yolculuğuna uğurlandı.Şırnak’ta terör örgütüne yönelik düzenlenen...

Şırnak'ta terör örgütüne yapılan operasyonda mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.
Şırnak'ta terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sırasında terör örgütünün yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım'ın cenazesi, askeri cenaze aracıyla törenin yapılacağı Reşadiye Camii'ne getirildi. Cenazenin askeri tören mangası tarafından omuzlarda taşınması sırasında, baba Hava Astsubay Yılmaz Yıldırım, anne Sevgi Yıldırım, Kardeşi Utku Yıldırım ve yakınları göz yaşlarına boğuldu.
Şehit Astsubay Mutlu Yıldırımın annesi Sevgi Yıldırım'ın sözleri ise yürek dağladı. Acılı anne, kimse sevinmesin oğlumun arkasında ağlamayacağım. Sevinmek isteyenleri sevindirmeyeceğim. Oğlumun kanı yerde kalmayacak" diyerek feryat etti.
Şehidini son yolculuğuna uğurlayan vatandaşlar, '' Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" gibi sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı.
Şehit Yıldırım'ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Kanlıpınar şehitliğinde dualarla toprağa verildi. Tören sonrasında yürüyüş yapmak isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve parti üyeleri ile çelik kuvvet arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra partililer, sloganlar atarak yürüdü.
Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Kazım Kurt, Ruhsar Demirel, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, CHP İl Başkanı Erman Gölet, 1. Hava Kuvveti Komutanı Org. Abidin Ünal, askeri erkan, Yıldırım'ın silah arkadaşları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞSAĞLIĞI VE TERÖRÜ KINAMA MESAJLARI:

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI BURHAN SAKALLI:
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı yaptığı yazılı açıklamada; Şırnak'ta terör örgütüne yapılan operasyonda arazi taraması yaparken mayına basarak şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım'a Allahtan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.
Yaptığı yazılı açıklamada böylesi menfur saldırıların Türkiye'nin kararlı yürüyüşünü durduramayacağını, Türkiye'nin böyle hain saldırılarla hiçbir zaman sarsılmayacağını ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberliğini devam ettireceğini vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı "Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum" dedi.
TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI AHMET ATAÇ:
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın terör saldırılarıyla ilgili mesajı şöyle:
"Terör örgütünün gerçekleştirdiği haince saldırılar Bayram sevincini dostça, kardeşçe yaşayan ülkemizi bir kez daha dayanılması zor bir acıya boğmuştur. Terörü ve teröre destek veren zihniyeti nefretle kınıyorum.Terör olaylarıyla Ulusumuza yaşatılmaya çalışılan korku ve acı, dostluğun ve kardeşliğin en anlamlı haliyle yaşandığı Ramazan Bayramında bir kez daha hain yüzünü göstermiştir. Bir tarihi dostça ve kardeşçe yüzyıllardır paylaşan Türk Ulusu bu oyunlara karşı en anlamlı cevabı birbirine daha fazla kenetlenerek, tek yürek olarak vermektedir. Hain saldırılarda şehit düşen vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet, başta aileleri olmak üzere, Türk Ulusuna başsağlığı diliyorum."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.