Sempozyum başladı

Sempozyum başladı
Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu başladı. 10-23 Eylül tarihleri arasında Eski Kurt Kiremit Fabrikası’nın bulunduğu alanda düzenlenecek sempozyuma...

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu başladı. 10-23 Eylül tarihleri arasında Eski Kurt Kiremit Fabrikası'nın bulunduğu alanda düzenlenecek sempozyuma uluslararası alanda isim yapmış pişmiş toprak sanatçıları konuk olarak katılıyor.
Dün akşam sempozyum alanında yoğun bir katılımla açılışı yapılan sempozyum kentin sanayi tarihi ile bugünkü sanatı bir araya getirerek yine pek çok eserin ortaya çıkmasını sağlayacak.
11 SANATÇI KATILIYOR
Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Tepebaşı belediye Başkanı Ahmet Ataç, sempozyumun artık şehrin kimliği haline döndüğünü söyledi. 'Sanatçıların bıraktığı eserler, şehrimizin kültürel mirasına önemli bir katkıdır" diye konuşan Ataç, sempozyum boyunca yapılacak olan tüm etkinliklere Eskişehirlilerin davetli olduğunu söyledi. Öte yandan bu yılki sempozyuma 11 sanatçı konuk olarak katılıyor.
Macaristan'dan Mariann Ban, İngiltere'den Rdney Harris, Hindistan'dan Wali Hawes, Türkiye'den Prof. Dr. Nazan Sönmez, Doç. Kemal Uludağ, Yrd. Doç. Semih Kaplan, Öğr. Grv. Hasan Şahbaz, Bingül Başarır, İsveç'ten Lars-Erik Holm, Yunanistan'dan Maro Kerasioti ve Sırbistan'dan Branko Milanovic sempozyum alanında yaratacakları eserleri kente armağan edecek.
Sempozyum açılış töreni, konuşmaların ardından İnci Çayırlı ve Tepebaşı TSM korosunun konseriyle tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.