Sıcak uyarısı

Sıcak uyarısı
Türkiye’nin güney, iç ve batı bölgelerinde 22 Haziran Cuma gününden itibaren yüksek sıcaklık bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Eskişehir’de hava sıcaklığının 36-37 dereceye kadar çıkacağı bildirildi.Devlet Meteoroloji...

Türkiye'nin güney, iç ve batı bölgelerinde 22 Haziran Cuma gününden itibaren yüksek sıcaklık bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Eskişehir'de hava sıcaklığının 36-37 dereceye kadar çıkacağı bildirildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde hava sıcaklığı güney ve iç kesimler başta olmak üzere Haziran ayı normallerinin 2-4 derece üzerinde seyrediyor.
Günlük en yüksek sıcaklık değerleri, gölgede Güneydoğu Anadolu'da 38-39, Ege Bölgesi'nde 36-37, Akdeniz Bölgesi'nde 34-36, Marmara Bölgesi'nde 30-34, İç Anadolu'da 31-33, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde ise 28-30 derecelerde gerçekleşiyor.
Sıcaklık değerlerinde, Kuzey Afrika üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava kütlesinin etkisiyle 22 Haziran Cuma gününden itibaren 5-6 derece artış bekleniyor. Sıcaklıkların, 22-24 Haziran tarihleri arasında Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da, 24-26 Haziran tarihleri arasında da güney ve iç kesimlerde etkili olması tahmin ediliyor.
Sıcak hava kütlesine bağlı olarak tahmin edilen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:
Ege Bölgesi (İzmir, Manisa, Denizli, Aydın) 40-43 derece,
Marmara Bölgesi (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya) 37-39 derece,
Akdeniz Bölgesi (Adana, Isparta, Burdur, Muğla, Antalya) 36-40 derece,
İç Anadolu Bölgesi (Ankara, Eskişehir, Konya, Kayseri, Kırıkkale) 36-37 derece.
Açıklamada, etkili olması beklenen sıcak hava kütlesine bağlı olarak görülecek yüksek sıcaklık değerlerinin oluşturacağı olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.