SOKAK PAZARLARI KALDIRILSIN

SOKAK PAZARLARI KALDIRILSIN
Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Doçent. Dr. Güner Sümer, kentin en büyük sorunlarından birinin görüntü kirliliği olduğuna dikkat çekerek, basın toplantısı düzenledi. “ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ BAŞINDA SOKAK...

Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Doçent. Dr. Güner Sümer, kentin en büyük sorunlarından birinin görüntü kirliliği olduğuna dikkat çekerek, basın toplantısı düzenledi.

" GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ BAŞINDA SOKAK PAZARLARI VAR!"
Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Sümer, görüntü kirliliğinin başında sokak pazarlarının geldiğini söyledi. Eskişehir'de belirli günler de sokak pazarlarının kurulduğunu kaydeden Sümer, "Bu sokak pazarları hem görüntü hem de çevre kirliliği yaratmakta ayrıca trafiği aksatmaktadır. Akşam pazar bitiminde sokak çöplerle dolmakta ve kokmaktadır" dedi.
Diğer bir görüntü kirliliğinin de şehirdeki metruk binalar olduğunu belirten Sümer, " Eski otogar, eski Emek oteli, eski Bahçeli kahve, Kurtuluş Pazarı, eski Odunpazarı evleri ve mahalle arasında yıkılmış evler görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Yaya kaldırımları da dükkanlar tarafından işgal ediliyor. Yayaların bu kaldırımlar da yürümeleri de zorlaşmaktadır. Şehir de plansız açılan balık dükkanları da hem görüntü kirliliği hem de koku kirliliği yaratmaktadır" ifadelerine yer verdi.

" YETKİLİLERİ
GÖREVE ÇAĞIRDI!"
Eczane yanında balık dükkanlarının, sağlık ocaklarının yanında balık dükkanlarının konfeksiyon mağazası yanında kokoreç ve balık dükkanlarının olduğunu dile getiren Sümer, " Bu yerleşimler kent görünümü ve sağlık yönünden uyumsuzluklar yaratmaktadır. Son günler de şehirde uygulanmaya başlayan geri dönüşüm ve yıkımların da görüntü kirliliği ve emniyet güvensizliği yaratmaktadır. Şehir de büyük sorun haline gelen trafik de kurallara uyulmamak da ve tramvaylar da aşırı kalabalık olmaktadır" şeklinde konuştu.
Sümer, son olarak Çevre Derneği olarak bu sorunları çevre sorunu olarak gördüklerini ve çözülmesi için görevlileri ve yetkilileri bir an önce göreve davet ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.