Tabip Odası "ÖSYM büyük hata yaptı"

Tabip Odası "ÖSYM büyük hata yaptı"
Eskişehir Tabip Odası, "ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarla ilgili nitelik ve güvenlik sorunları sıklıkla yaşanmaktadır. ÖSYM’nin güvenilirliğini ve saygınlığını yeniden kazanması gerekmektedir. Bunun için Kurumu yıpratan,...

Eskişehir Tabip Odası, "ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarla ilgili nitelik ve güvenlik sorunları sıklıkla yaşanmaktadır. ÖSYM'nin güvenilirliğini ve saygınlığını yeniden kazanması gerekmektedir. Bunun için Kurumu yıpratan, bu olayların sorumluları, başta ÖSYM Başkam Ali Demli olmak üzere gecikmeden istifa etmelidir." Açıklamasını yaptı.
Eskişehir Tabip Odasının yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
" 31 Ağustos 2012 tarihinde ÖSYM tarafından 2010 yılı sonbahar dönemi TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sorularında hata bulunduğu ve bu sebepte yargı karan ile kimi soruların iptal edildiği duyurulmuş; İnternet sayfalarında adayların kişisel şifreleri ile girebildikleri bir bölümden kendileri ile ilgili yeniden puanlama ve yerleştirme sonuçlarını öğrenebildikleri anlaşılmıştır.
Yaklaşık iki yıl öncesinde yapılan sınav sonrası, meslektaşlarımız uzmanlık eğitimlerine başlamış, birçoğu şehir değiştirmiş, evini, ailesini taşımış, yeniden düzenlerini kurmuştur. Bir buçuk yıl sonra sınavdaki yanlış sorular yüzünden, bu asistan hekimlere uzmanlık alanını değiştirebileceği söylenmektedir. Puanı düşük geldiği için hiç tercih yapmayan meslektaşlarımıza da yeni sıralamaya göre tercih yapma hakkı doğmamıştır. Sonuç olarak, çok sayıda meslektaşımız değişik şekillerde hak kaybına uğratılmıştır.
Bu sınavdan sonra üç TUS daha yapılarak yeni adaylar çeşitli uzmanlık bölümlerine yerleştirilmiştir. Şimdi de yargı karan ile saptanan kusurlu işlem sonucu puanlar yeniden oluşturularak plansız yeni yerleştirmeler yapılmıştır. Bu, bir buçuk yıl emek vermiş, emek verilmiş asistan hekimin ayrılabileceği, yerine başka bir asistanın gelebileceği anlamına gelmektedir. Uzmanlık eğitiminde plansız asistan hekim sayısı değişikliklerinin, bölümlerde eğitimin programlanması ve sürdürülmesi bakımından önemli sorunlar doğuracağı açıktır.
Kusurlu idari işlem sebebiyle hak kaybına uğrayan meslektaşlarımızın haklarının korunması için Eskişehir Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği her türlü desteyi sağlayacaktır. ÖSYM'nin adaylara ilettiği duyurularda Danıştay nezdinde itiraz sürecinin devam ettiği ve bu süreçte yeniden yerleştirmelerin geri dönebileceği uyarısında bulunmaktadır. Böyle bir ihtimalde zaten mağdur olan hekimlerin daha da zor durumda kalacakları, hatta bundan duydukları tedirginlik nedeniyle hak ettikleri yerlere gitmekten çekinecekleri anlaşılmaktadır. ÖSYM'yi genç hekimlerimizin daha fazla mağdur etmekten vazgeçmeye ve bilirkişi raporlarına dayanan iptal kararına kabul etmeye çağırıyoruz.ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarla ilgili nitelik ve güvenlik sorunları sıklıkla yaşanmaktadır. ÖSYM'nin güvenilirliğini ve saygınlığını yeniden kazanması gerekmektedir. Bunun için Kurumu yıpratan.bu olayların sorumluları, başta ÖSYM Başkam Ali Demli olmak üzere gecikmeden istifa etmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.