Takva film gösterimi Eskişehir'de yapıldı

Takva film gösterimi Eskişehir’de yapıldı
KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile MMO tarafından düzenlenen etkinlikte, Takva filminin gösterimi yapılarak, filmin senaristi Önder Çakar ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Eskişehir Büyükşehir...

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile MMO tarafından düzenlenen etkinlikte, Takva filminin gösterimi yapılarak, filmin senaristi Önder Çakar ile bir söyleşi gerçekleştirildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Dr. Bülent Yılmaz'ın yönettiği söyleşide konuşan Çakar, "Ülkemizin ihtiyacı olduğu için bu filmi çektik" dedi. Takva'nın Türkiye'de gördüğü ilgiyi tahmin ettiklerini, ancak yurt dışında bu kadar ilgi göreceğini düşünmediklerini belirten Çakar, "Bu film, Muharrem'in öyküsüdür. Biz burada tarikatı anlatmıyoruz. Muharrem'i, onun karşılaştıklarını, yaşadıklarını anlatıyoruz" diye konuştu. Çekimler sırasında 'zikir sahnelerinden etkilenip etkilenmediği' sorulan Çakar, "Zikir 600 yıldır var. Doğal olarak etkileniyorsunuz. Ama dini yönden etkilenmem söz konusu değil" dedi.
Çakar, bir çok çevreden 'olumlu' ve 'olumsuz' tepkiler aldıklarını, bunun da doğal bir gelişme olduğunu, ancak filmin bu kadar ilgi görmesi ve ödüller almasından dolayı mutlu olduklarını sözlerine ekledi.
Sinema seyircisiyle buluştuğu 1 Aralık 2006 tarihinden itibaren büyük ilgi toplayan Takva, 7- 18 Eylül 2006 tarihinde Toronto Film Festivali'nde 'Kültürel Yenilik' ödülü aldıktan sonra, 43. Antalya Film Festivali'nde 9 ödül birden almıştı. Takva, 57'nci Berlin Film Festivali'nde, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü'nü, Kars'ta düzenlenen 1. Uluslararası Altın Kaz Film yarışmasında da Altın Kaz Ödülü'nü almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.