Tepebaşına kadın sığınma evi açılıyor

Tepebaşına kadın sığınma evi açılıyor
Eskişehir’in önemli sorunlarından biri olan ve son zamanlarda tekrar gündeme gelen Kadın Sığınma Evi sorununu Tepebaşı Belediyesi çözüyor. Güvenlik nedeniyle şimdiye kadar açıklama yapmayan Tepebaşı Belediyesi yetkilileri,...

Eskişehir'in önemli sorunlarından biri olan ve son zamanlarda tekrar gündeme gelen Kadın Sığınma Evi sorununu Tepebaşı Belediyesi çözüyor. Güvenlik nedeniyle şimdiye kadar açıklama yapmayan Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, Kadın Sığınma Evi projesini aylardır yürüttüklerini ve projenin son aşamaya geldiğini söylediler.
Güvenlik nedeniyle yeri gizli tutulan Kadın Sığınma Evi'ne fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik istismara uğrayan kadınların, psiko-sosyal ve ekonomik problemlerinin çözümlenmesi sırasında çocukları ile birlikte kalabilecekler.
Bölgelerinin en önemli sosyal eksiklerinden birinin kadın sığınma evi olmayışı olduğunu söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. M. Tacettin Sarıoğlu, bölgelerinde kadın sığınma evi kurmadan önce meclis üyeleri ve belediye çalışanları tarafından bazı illerdeki sığınma evlerinde inceleme yaptıklarını ve bu incelemeler neticesinde projeyi şekillendirdiklerini söyledi.
Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyleyen Sarıoğlu, "Her yönden yardıma muhtaç kadınlara imkanlarımız doğrultusunda el uzatmaya çalışıyoruz.
Kadın sığınma evi, Eskişehir'in önemli ihtiyaçlarından biri. Kadın Sığınma Evi, en kısa sürede hizmete girecek. Fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik istismara uğrayan kadınlar, psiko-sosyal ve ekonomik problemlerinin çözümlenmesi sırasında çocukları ile birlikte Sığınma Evi'nde kalabilecekler. Modern bir binada hizmet verecek olan binanın yeri yönetmelik ve güvenlik esasları gereği gizli tutuluyor. Sığınma evine kabul edilen kadınlar, sakin ve huzurlu bir ortamda kişiye özel rehabilitasyon programlarına tabi tutulacak. Rehabilitasyon programları psikolojik, hukuki, tıbbi, meslek eğitim ve sosyal destek programlarını içerecek." dedi.
Kadın Sığınma Evi, şiddete uğrayan kadınlara rahatça yaşayabilecekleri bir ortam sunacak. 3-6 yaş çocuk yuvası ile ilkokul öğrencileri için etüd odasına sahip olacak olan Kadın Sığınma Evi'nde doktor, psikolog ve aile danışmanları da hizmet verecek.
Şiddet gören kadınlara özgüvenlerini tekrar kazandırmayı hedefleyen Kadın Sığınma Evi'nde ayrıca takı ve çeşitli el sanatı kursları da açılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.