Tüketiciden zam tepkisi

Tüketiciden zam tepkisi
Tüketiciler Birliği Eskişehir Şubesi, "Telekazık İmza Kampanyası" çerçevesinde Hamamyolu Caddesi’nde stant açtı. Şube Başkanı Ali Özçelik, yaptığı açıklamada, Türk Telekom’un, Telekomünikasyon Kurulu’nun onayladığı...

Tüketiciler Birliği Eskişehir Şubesi, "Telekazık İmza Kampanyası" çerçevesinde Hamamyolu Caddesi'nde stant açtı.
Şube Başkanı Ali Özçelik, yaptığı açıklamada, Türk Telekom'un, Telekomünikasyon Kurulu'nun onayladığı yeni tarifesinin 1 Mart 2007 tarihinden itibaren uygulamaya başladığını belirterek, "Yeni tarife ile rekabetin olduğu milletlerarası, şehirlerarası ve GSM arama ücretlerinde indirime gidilirken, rekabetin olmadığı ve Türk Telekom'un tek başına hizmet sunduğu şehir içi görüşme ücretleri ve sabit ücretlere yüzde 25 zam yapıldı. Bu uygulama, tüketici mecburiyetinin kötüye kullanılmasıdır" dedi.
Özçelik, Tüketiciler Birliği'nin Telekomünikasyon Kurulu'nun onay işleminin iptali için yargı yoluna gittiğini açıklayarak, "Daha önce kamusal hizmet bedellerine ilişkin yapılan zamların enflasyon oranının üzerinde olmayacağı gerekçesiyle yargı tarafından verilen iptal kararlarının söz konusu olduğu bir ortamda, Tüketiciler Birliği tarifenin iptali için açılan davaların tüketici lehine sonuçlanacağına ilişkin beklentisini korumaktadır.
Tüketiciler Birliği tarafından 19 milyon sabit telefon kullanıcısının yeni tarifelerle ilgili bilgilendirilmesi ve getirilen yüzde 25 zamma ilişkin taleplerinin başta Telekomünikasyon Kurulu olmak üzere tüm ilgililere iletilmesi için 22 Şubat 2007 tarihinde başlatılan 'telekazık' kampanyası, toplumun her kesiminden büyük ilgi gördü" diye konuştu. Telekom'un, şehir içi görüşme ücretlerinde hemen indirime gitmesini isteyen Ali Özçelik, ayrıca internet sitesi ve çağrı merkezi aracılığıyla toplanan imzaların, bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük imza kampanyasına dönüştüğünü sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.