TÜRK SAĞLIK SEN "TRT ÇALIŞANLARI HEDEF GÖSTERDİ"

TÜRK SAĞLIK SEN “TRT ÇALIŞANLARI HEDEF GÖSTERDİ”
Türk Sağlık Sen şube Başkanı Muammer Kararman, TRT’nin sağlık çalışanlarını resmen hedef gösterdiğini söyledi.TRT 1’de yayınlanan Altan Erkekli’nin sunduğu ’Sen Olsan Ne Yapardın ?’ adlı programda reyting uğruna...

Türk Sağlık Sen şube Başkanı Muammer Kararman, TRT'nin sağlık çalışanlarını resmen hedef gösterdiğini söyledi.
TRT 1'de yayınlanan Altan Erkekli'nin sunduğu 'Sen Olsan Ne Yapardın ?' adlı programda reyting uğruna sağlık çalışanlarının açıkça hedef gösterildiğini belirten Kararman şunları söyledi:
"Bayılan Kadına Yardım Etmeyen Sağlık Görevlilerine Tepkiler temasıyla işlenen senaryoda dışarda önlüklü ve stetoskoplu iki doktor konuşurlarken, onların yakınında bir kişi bayılıyor ve vatandaşlar doktorların yardım etmelerini istiyor. Doktorların yardım isteklerini geri çevirmeleri ile vatandaşların "Sizin hiç mi vicdanınız kalmadı, bayılan kardeşim olsaydı sizin kafanızı gözünüzü kırardım' gibi tepkileri başlıyor ve adeta program eliyle sağlıkta şiddet meşrulaştırılıyor. Hastane koridorlarında doktorların katledildiği, her ay bin sağlık çalışanının şiddet gördüğü bir zamanda TRT gibi devlet kanalında sağlıkta şiddetin önlenmesi için kamu spotları yayınlanması gerekirken sağlık çalışanlarına şiddeti meşrulaştıran programların yapılmasını kınıyoruz.
Bu durum ne kamu yayıncılığına sığmakta ne de ahlaki değerlerle bağdaşmaktadır. Terörün yaşandığı ilçelerde canı pahasına sağlık hizmetini yürüten, Türkiye'nin dört bir yanında zor şartlara rağmen hizmet sunan sağlık çalışanları hakkında reyting uğruna böyle çirkin bir yayıncılığa imza atılmasını kabul etmiyoruz.
Bu konuda TRT'den acil bir özür ve Sağlık Bakanlığı'ndan bu konu ile ilgili olarak harekete geçmesini bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.